banner stozer cz sinj

U Općinu Otok uskoro stiže povjerenik Vlade RH

Autor/ica
Objavljeno: 24 siječnja, 2020

Obzirom da Općinsko vijeće Općine Otok nije donijelo proračun za 2020. godinu, kao ni odluku o privremenom financiranju, u Općini Otok očekuje se raspisivanje prijevremenih izbora za Općinsko vijeće. Do tada bi Ministarstvo uprave trebalo imenovati povjerenika. Kako saznajemo, povjerenik Vlade iz nadležnosti rada Općinskog vijeća Općine Otok još nije imenovan.

U dopisu kojeg smo na naš upit dobili iz Ministarstva uprave stoji kako će, u skladu sa Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Vlada Republike Hrvatske na prijedlog tijela državne uprave nadležnog za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, tj. Ministarstva uprave raspušta predstavničko tijelo, ako u tekućoj godini ne donese proračun za sljedeću godinu niti odluku o privremenom financiranju. Vlada Republike Hrvatske također na prijedlog Ministarstva uprave imenuje povjerenika za obavljanje poslova iz nadležnosti raspuštenog predstavničkog tijela.

‘Pripreme prijedloga za raspuštanje predstavničkih jedinica lokalne samouprave koje nisu donijele proračun za 2020. godinu, kao ni odluku o privremenom financiranju još uvijek su u tijeku, kao i predlaganje imenovanja povjerenika u tim jedinicama’, stoji na kraju dopisa Ministarstva uprave.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh