BANNER FERATA

U Otoku konačno pad nezaposlenosti!

Autor/ica
Objavljeno: 14 ožujka, 2014

opcina_otok

Za razliku od Sinja i Trilja, koji su i proteklog mjeseca oborili rekord nezaposlenosti, Općina Otok tijekom veljače zabilježila je pad nezaposlenosti!

Prema službenim podacima, u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem veljače registrirano je 777 nezaposlenih Otočana i Otočanki. Iako je riječ o padu nezaposlenosti za tek 0,5%, odnosno za 4 osobe u odnosu na prethodni mjesec, najnoviji podaci daju tračak nade u bolje sutra, posebno ako se uzme u obzir činjenica da je posljednjih mjeseci nezaposlenost na području Otoka konstantno rasla.

Ponovno veliki udio među nezaposlenima imaju mladi Otočani do 30 godina života, kojih je proteklog mjeseca u evidenciji HZZ-a registrirano 246. Među Otočanima koji su u veljači pronašli zaposlenje je i jedna visokoobrazovana osoba, pa je ukupna brojka visokoobrazovanih nezaposlenih Otočana smanjena na 44.

Dodajmo kako i dalje među nezaposlenima u Otoku prednjače žene kojih je u veljači bilo 445.

Načelnik Općine Otok Branko Samardžić izrazio je nadu da će se nastaviti smanjivanje broja nezaposlenih.

‘Drago mi je čuti takvu vijest. Mada je to nešto sasvim malo, ali neka idemo prema gore. Nadam se da će početkom nove turističke sezone biti sve više i više posla i da će ljudi s područja Otoka lakše pronalaziti posao. Nadam se da će se nastaviti trend u smanjivanju broja nezaposlenih’, istaknuo je otočki načelnik Branko Samardžić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh