extrametal

U ‘Petkom u 5’ gostuju Katarina Vrca i Tanja Mravak

Autor/ica
Objavljeno: 26 listopada, 2018

U okviru programa obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, kojeg je organizirala udruga Sinjski ferali, u Gradskoj knjižnici Sinj danas, 26. listopada gostovat će sinjske spisateljice Katarina Vrca i Tanja Mravak.

Katarina Vrca rodom je iz Ploča, učiteljica razredne nastave i engleskog jezika, aktivna članica Sinjskog pučkog kazališta. Piše pjesme i kratke priče, od kojih je 30-ak objavljeno u nedavno izdanoj zajedničkoj zbirci ‘Snovi sjećanja 3’, u organizaciji i uredništu Facebook stranice Pisci i književnost, koja okuplja i u suradnji s nakladničkom kućom Redak objavljuje zajedničke zbirke djela pjesnika iz Hrvatske i susjednih država. Piše i igrokaze za djecu s kojima njeni učenici svake godine nastupaju na Lidranu. U tisku je i njena njena samostalna zbirka pjesama i kratkih tekstova, koja će izaći za dva do tri mjeseca. Osim svojih djela, Katarina Vrca večeras od 17 sati predstavit će i djela još jedne sinjske autorice Anite Barać.

Tanja Mravak jedna je od najboljih hrvatskih autorica kratke priče, koja je poznata i po svom pripovjedačkom umijeću kojim je osvojila srca brojne publike nastupajući na Pričiginu i drugim festivalima. Iza sebe ima dvije zbirke kratkih priča Moramo razgovarati, koja je izdana 2010. godine i Naša žena, koja je svjetlo dana ugledala prošle godine. Svojim kratkim pričama osvojila je brojne nagrade, a između ostaloga za zbirku priča Moramo razgovarati dobila je nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo 2010, zatim nagradu Slavić za autorski prvijenac Društva hrvatskih književnika i posebno priznanje Slobodne Dalmacije za kulturu. Tanja Mravak zaposlenica je Centra za autizam u Splitu. Svoje priče autorica će danas u Gradskoj knjižnici u Sinju predstaviti od 18 sati.

Program obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u Sinju, pod nazivom ‘Petkom u 5’, obilježava se od 19. listopada do 16. studenoga u organizaciji Sinjskih ferala i suradnju s Gradskom knjižnicom Sinj. U Gradskoj knjižnici Sinj 9. studenoga gostovat će Natali Šarić, a 16. studenoga, kada u Sinj dolazti spisateljica Danijela Volarević Rančić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh