MIRO_BULJ IVAN_ŠIPIĆ HDZ NLM IZBORI 2024

U planu izgradnja odmorišta ‘Most sv. Mihovil’ u Čaporicama

Autor/ica
Objavljeno: 28 lipnja, 2023
caporice cesta

Gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin potvrdio nam je da se u Čaporicama, na novoformiranoj čestici od 21.000 metara četvornih, planira izgradnja odmorišta uz Državnu cestu 220.

‘Upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje, ispostava Sinj, izdao je građevinsku dozvolu za koju je zahtjev podnio investitor Hrvatske ceste. Radi se o projektu koji uključuje rekonstrukciju navedene ceste i izgradnju odmorišta uz most, koji će našem mjestu donijeti novu vizuru i sadržaj bitan za posjetitelje i sve koji cetinski kraj koriste u tranzitu, ali i turiste, kojih je sve više u našem gradu’ kazao je gradonačelnik Bugarin.

Izgradnja odmorišta u Čaporicama nije u Planu nabave Hrvatskih cesta u 2023. godini no, s obzirom na dobivanje građevinske dozvole,  za očekivati je da će rebalansom biti uvršten u isti krajem ove godine ili će biti uvršten u Plan nabave za 2024. godinu.

Kako saznajemo, odmorište uz Državnu cestu 220 u Čaporicama će biti vrlo atraktivano, s pogledom na kanjon Cetine i netaknutu prirodu te most preko kanjona Cetine.

ferata@ferata.hr
0997370409