MIRO_BULJ IVAN_ŠIPIĆ HDZ NLM IZBORI 2024

U Planu nabave HC-a rekonstrukcija Splitske ulice, mosta na Hanu, krivine na Kukuzovcu…

Autor/ica
Objavljeno: 28 lipnja, 2023
kukuzovac cesta

U Planu nabave za 2023. godinu Hrvatskih cesta, nalazi se nekoliko infrastrukturnih projekata koji će se realizirati na području grada Sinja.

Jedan od projekata čija će nabava biti pokrenuta u trećem kvartalu godine je potpuna rekonstrukcija Splitske ulice, odnosno dijela državne ceste kroz Sinj, od rotora kod ‘Starog pazara’ do semafora ispod Spomen parka hrvatskih branitelja. Rekonstrukcija ceste obuhvaća obnovu kolnika, pješačkih staza i rasvjete, a vrijednost investicije je 945 tisuća eura.

Hrvatske ceste pokrenule su i javnu nabavu za izradu projektne dokumentacije za sanaciju mosta na Hanu, procijenjene vrijednosti 120 tisuća eura.

U Planu nabave je i rekonstrukcija ‘S’ krivine na Kukuzovcu. Ovim projektom je na Kukuzovcu planirana izgradnja treće trake za spora vozila, uređenje križanja za Radošić te izgradnja pothodnika kojim će se spojiti prekinuta trasa ‘stare rere’, odnosno Staze Gospi Sinjskoj. Procijenjena vrijednost ovog projekta, čija je nabava planirana u zadnjem kvartalu godine, je 3,7 milijuna eura.

Dodajmo kako je danas pokrenuta nabava za rekonstrukciju državne ceste D1 kroz Vrliku u dužini 4,9 kilometara, vrijednosti 3,9 milijuna eura. U Planu je obnova kolnika s nogostupom kroz Košute, u dužini od 3,5 kilometara, vrijednosti 900 tisuća eura, za koji je već raspisan natječaj za izvođača. Hrvatske ceste dobile su i lokacijsku dozvolu za izgradnju spojne ceste Dodizi – Kukuzovac na području Grada Trilja. Pred dobivanjem lokacijske dozvole je i projekt zaobilaznica Čaporice – Velić. U Planu nabave za 2023. godinu je sanacija oborinskog kolektora od državne ceste D1 do povremenog vodotoka Suvaja u Dicmu, vrijednosti 40 tisuća eura.

ferata@ferata.hr
0997370409