U ponedjeljak čišćenje bivšeg stočnog pazara?

Autor/ica
Objavljeno: 29 prosinca, 2018

Na 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja vijećnik MOST-a Petar Župić otvorio je pitanje (ne)održavanja prostora bivšeg stočnog pazara u Sinju.

Župić je podsjetio kako na tom prostoru trenutno žive dvije beskućnice koje kontinuirano nagomilavaju smeće te tako ugrožavaju svoje zdravlje i zdravlje svih ljudi koji žive u blizini. Upitao je gradonačelnicu Kristinu Križanac vodi li itko brigu o komunalnom održavanju cijelog prostora te zašto je Grad dopustio da se taj prostor zapusti i ne održava.

Gradonačelnica Križanac odgovorila je kako je poduzeće Čistoća Cetinske krajine postavilo kontejnere na prostor bivšeg stočnog pazara, upozorili su osobe koje nagomilavaju otpad te će u ponedjeljak, 31. prosinca, zajedno s policijom riješiti ovaj problem.

Vijećnik Župić kazao je kako nije problem samo nagomilano smeće nego neodržavanje kompletne infrastrukture, zaključujući kako je prostor bio puno uredniji dok se na njemu prodavala stoka. Naglasio je kako je cijeli prostor izuzetno opasan za djecu te će pozorno pratiti kako će ovaj problem biti riješen.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh