U programu Hit radija emitirano novo izdanje emisije ‘Županija +’

Autor/ica
Objavljeno: 20 ožujka, 2022
knjige

U programu Hit radija danas je emitirano  šesto izdanje emisije ‘Županija +’.

Riječ je o mozaičnoj emisiji koja obrađuje tjedna događanja vezana uz Splitsko-dalmatinsku županiju. Temelji se na nizu različitih novinarskih žanrova – vijesti, proširene vijesti, izvješća, telefonski razgovori, snimljeni tonski prilozi, izravna javljanja s terena, gostovanja u studiju, komentari… Emisija ‘Županija +’ emitira se svake nedjelje s početkom u 11 sati koju repriziramo istoga dana u 22 sata.

Šesta emisija u Temi tjedna donosi prilog o povratu Matičnih knjiga crkvi. Ukupno 211 matičnih knjiga s područja Splitsko-dalmatinske županije verificirano je i vraćeno Splitsko-makarskoj nadbiskupiji. Sporazum o primopredaji crkvenih knjiga oduzetih Katoličkoj crkvi nakon Drugog svjetskog rata potpisali su župan Blaženko Boban i splitsko-makarski nadbiskup i metropolit monsinjor Marin Barišić. Zapisnik primopredaje crkvenih matičnih knjiga potpisali su pročelnik Upravnog odjela za opću upravu Josip Matković i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije monsinjor Miroslav Vidović. Ovom događaju nazočili su i pročelnik Kabineta župana Davor Pavić i ravnatelj Nadbiskupskog arhiva don Slavko Kovačić.

Kroz dio emisije Kronika tjedna emitirani su prilozi o ovogodišnjem GAST-u, sajmu prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, koji je održan u Spaladium areni. U emisiji je također bilo riječi o projektu „Amabasador turizma Splitsko-dalmatinske županije”, kao i  o dodjeli financijske pomoći studentima iz obitelji s 5 i više djece, prema kojoj će studenti kojima je odobrena ova pomoć dobiti po 2.285 kuna. Radi se o ukupno 175 studenata s područja Splitsko-dalmatinske županije, a za ovaj program osigurano je ukupno 400 tisuća kuna.

Snimku emisije ‘Županija +’ možete poslušati OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409