semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

U sinjskim srednjim školama 466 upisnih mjesta

Autor/ica
Objavljeno: 19 lipnja, 2018
srednjoskolci

Približavaju se upisi učenika u prve razrede srednjih škola u 2018./19. školskoj godini. Prijave obrazovnih programa učenici trebaju obaviti od 26. lipnja do 2. srpnja. U četiri sinjske srednje škole učenicima je na raspolaganju 466 upisnih mjesta.

Ove školske godine u 10 osnovnih škola s područja Cetinske krajine osnovnoškolsko obrazovanje završilo je 512 učenika. Većina njih školovanje će nastaviti u jednoj od četiri srednje škole na području Grada Sinja, a dio će ih upisati neku od srednjih škola na području Grada Splita.

Za iduću školsku godinu sinjske škole objavile su 466 upisnih mjesta. Najviše upisnih mjesta nudi Srednja strukovna škola Bana Josipa Jelačića (192) u tri četverogodišnja programa (ekonomist, komercijalist i turističko-hotelijerski tehničar) i pet trogodišnjih (kuhar, konobar, prodavač, frizer i kozmetičar).

Tehnička industrijska škola Ruđera Boškovića u iduću školsku godinu upisuje 154 učenika i to u 3 četverogodišnja programa (strojarski računalni tehničar, elektrotehničar i tehničar cestovnog prometa) te 8 trogodišnjih (automehaničar, stolar, autoelektričar, elektroinstalater, elektromehaničar, vozač motornog vozila, instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater).

Gimnazija Dinka Šimunovića upisuje 72 učenika u obrazovni program opće gimnazije.

Franjevačka klasična gimnazija s pravom javnosti upisuje 48 učenika u programe klasična i jezična gimnazija.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh