semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

U Sinju 7. Međunarodna izložba ptica

Autor/ica
Objavljeno: 15 studenoga, 2018

Ovog vikenda, 17. i 18. studenoga Ptičarsko društvo Dalmatia Sinj organizira 7. Međunarodnu izložbu ptica na kojoj će biti izloženo oko 800 ptica iz Italije, Slovenije, Austrije, Njemačke i Hrvatske. Samo natjecanje će voditi svjetski poznati strani suci i predstavnici Svjetske ornitološke organizacije.

Izložba će biti otvorena u prostorijama na adresi Put piketa 2A (kod Crvenog križa) za posjetitelje u subotu popodne od 17 do 20 sati, a u nedjelju od 9 do 13 sati.

Uz organizaciju ove izložbe, Ptičarsko društvo Dalmatia Sinj sa 70 izloženih ptica ostvarilo je zapažene rezultate na međunarodnoj izložbi ptica u Merlani u Italiji, koja je održana prošli vikend.

Sinjski ptičari osvojili su 23 odličja zlatnog, srebrenog i brončanog sjaja, što ih je svrstalo na drugo mjesto u međunarodnom poretku izložbe na kojoj su sudjelovali i predstavnici Francuske, Belgije, Austrije, Nizozemske, Italije, Slovenije, Španjolske i Malte. Velike zasluge za ovaj vrijedan uspjeh imaju Ante Domazet, Šime Bilokapić, Nediljko Plazibat, Zoran Barać, Dražan Poljak, Duško Erceg Mađarac, Srđan Periš i Dean Bajamić.

Organizatori međunarodne izložbe ptica i Hornemanni club izrazili su posebnu zahvalu za izniman rad i trud tri hrvatska ornitološka kluba i to Staglin Dubrovnik, Pyrulla Zagred i Ptičarskog društvo Sinj, koji su ovim uspjehom i priznanjima uspostavili iznimno jaku vezu za suradnju u budućnosti.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh