Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

U Sinju komedija rekordne gledanosti ‘Crnogorac u krevetu’

Autor/ica
Objavljeno: 20 studenoga, 2023

crnogorac

SINJ – GRADSKO KINO / PETAK, 24.11.2023 / 20:00 sati

Autor: Peđa Šuškavčević
Igraju: Peđa Šuškavčević i Ana Šimundža Selski

Cijena ulaznice : U pretprodaji 10,00 eura na dan predstave 12,00 eura
Prodaja ulaznica: www.eventim.hr
Knjižara i papirnica PAPIRKO i na blagajni gradskog kina.

https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/crnogorac-u-krevetu-sinj-gradska-kino-dvorana-623902/event.html

Smijeh je najmoćnija vještina na svijetu, najbolji lijek, upravlja emocijama, olakšava stres. Sat i pol vrhunske zabave uz kazališnu predstavu i to najgledaniju crnogorsku komediju svih vremena ‘Crnogorac u krevetu’. Njezin autor i jedan od dvaju likova na pozornici je Peđa Šuškavčević, u susjednoj Crnog Gori, ali i puno šire sinonim i simbol komedije. Ovu komediju od obične dijeli odličan tekst, vrhunsko glumačko umijeće i dobra scenografija.

Ova predstava se izvodi više od 10 godina, a prošle godine prešla je i respektabilnu brojku od 200 tisuća gledatelja. Toj brojci treba dodati i gotovo 6000 posjetitelja u četrnaest rasprodanih predstava u Splitu, 1200 posjetitelja u dvije rasprodane predstave u Slavonskom Brodu, 1000 posjetitelja u Šibeniku… jer ova se komedija po nekoliko puta igra u svakom gradu gdje gostuje.

Riječ je komediji koja se bavi crnogorskim načinom života i običajima koja opisuje život jednog prosječnog crnogorskog bračnog para.

Crnogorac je osvojio publiku u svim gradovima Republike Hrvatske gdje je odigrao predstavu. Na pitanje glumcu da li je iznenađen što je toliko prihvaćen u Hrvatskoj, odgovara:

‘Mislio sam da je samo splitska publika nezasitna. Odigrao sam u Splitu već četrnaest predstava ‘Crnogorca u krevetu’ i svaki put punimo sale, sve se predstave rasprodaju. Kada smo krenuli sa turnejama, nisam ni slutio da će biti u svim gradovima tako veliki odaziv publike. Predstave ponavljamo već i u drugim gradovima. Veliko mi je zadovoljstvo igrati u Hrvatskoj jer je Hrvatska publika posebna, naročito u Varaždinu, Vinkovcima, Velikoj Gorici gdje nas je publika čekala nakon odigrane predstave da nam čestitaju jer, kako sami kažu, ne sjećaju se kada su posljednji put pogledali tako dobru komediju. Publika kaže da organizatori predstava svašta nazivaju ‘urnebesnom komedijom’, a u predstavi se nasmiju svega dva puta. Ovo je zaista urnebesna komedija, gdje se publika ne prestaje smijati…’

 

ferata@ferata.hr
0997370409