TOMMY mel

U Sinju održan ‘Dan antike 2013.’

Autor/ica
Objavljeno: 29 srpnja, 2013
dan_antike1

Foto: Foto ‘Žižić’

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’ u Sinju je jučer održan Dan antike, kojeg je organizirala udruga ‘Gaj Laberije’. Na Trgu dr. Franje Tuđmana upriličena je nogometna utakmica kojom se posljetiteljima htjelo ukazati na to da je baš Cetinska krajina kolijevka nogometa.

Osim članova udruge ‘Gaj Laberije’ u programu su sudjelovale i Žudije iz Imotskog. Svečana povorka, na čelu s carem Dioklecijanom okupila se kod hotela Alkar, odakle su krenuli u mimohod ulicama grada. U Vrličkoj ulici, ispred Stele Gaja Laberija održan je prigodni govor, a potom se svečana povorka prošetala sinjskom Pijacom te Glavičkom ulicom.

Po dolasku na Trg dr. Franje Tuđmana, legionari koji su stigli iz Imotskog, prisegnuli su caru Dioklecijanu. Potom je slijedila nogometna utakmica u kojoj su svoje nogometno umijeće iskazali Delmati i Rimljani. Uz veliku pomoć publike, koja je za njih dala 4 gola, Delmati su pobijedili Rimljane s visokih 5:1.

Osim nogometa, posjetitelji su uživali u nastupu sinjskih trbušnih plesačica, koje su pod vodstvom Ines Stanić izvele jednu solo i jednu grupnu točku.

Fotogalerija

 

 

 

ferata@ferata.hr
0997370409