TOMMY mel

U Sinju održan ‘Sajam mogućnosti’

Autor/ica
Objavljeno: 4 listopada, 2013

sajam_mogucnosti1

Policijska uprava splitsko-dalmatinska i Grad Sinj provode preventivni program u osnovnim školama pod nazivom ‘Zajedno više možemo’. Danas je u Sinju održana druga komponenta ovog programa, pod nazivom ‘Sajam mogućnosti’.

Na terenima Š.C. ‘Ivica Poljak-Sokol i Andrija Alčić’ održana je manifestacija ‘Sajam mogućnosti’ tijekom koje su učenicima koji su pristigli u pratnji svojih roditelja i učitelja prikazane različite mogućnosti koje su im predstavile kulturno-umjetničke, športske i druge udruge. S obzirom na zainteresiranost najmlađih, akcija je u cijelosti uspjela.

Uz voditeljicu programa Boženu Romac, okupljenima se kratko pomoćnik ravnatelja PP Sinj Mirko Jandrek. U ime Grada Sinja nazočne je pozdravio Željko Sesardić koji je i službeno otvorio ‘Sajam mogućnosti’. U četverosatnom programu prezentirane su aktivnosti iz sporta (košarka, rukomet, nogomet, odbojka, borilački sportovi, stolni tenis, gimnastika i ostali). Najmlađima su predstavljene aktivnosti izviđača, planinara, Crvenog križa, aerokluba, zatim rad Udruge Srma, udruge Gaj Laberije, Gorske službe spašavanja, KD Brnaze i ostalih.

Iako su sve prezentacije pobudile veliki interes, djeca su se najviše zadržala u razgledavanju vozila i opreme vatrogasaca, a posebno kod policajaca. Najhrabriji su se okušali u simuliranom okršaju s policajcima, a prva zvijezda današnjeg dana bio je službeni policijski pas, koji je uz svog službenog vodiča na oduševljenje nazočnih demonstrirao kako se traži droga koja je skrivena u torbama i u djelovima automobila.

U prigodnom dijelu programa nastupio je dječiji zbor ‘Sinjski Slavuji’ te najmlađa kategorija Sinjskih mažoretkinja.

Više stotina djece i njihovih učitelja, roditelja i ostalih zainteresiranih građana svojom nazočnošću još više su doprinjeli značaju ove nadasve vrijedne manifestacije. Slijedeća komponenta ovog odnosi se na upoznavanje roditelja učenika šestih razreda s ovom tematikom.

Fotogalerija

 

 

ferata@ferata.hr
0997370409