ALKARIC

U Sinju održana akcija ‘Sigurno i vješto u prometu’

Autor/ica
Objavljeno: 7 rujna, 2013
sigurno_u_prometu1

Tekst i foto: Filip Ratković

U organizaciji Hrvatskog autokluba i udruženih autoklubova, u Sinju je jučer održana tradicionalna prometno-edukativnu akcija ‘Sigurno i vješto u prometu’. U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i lokalne sredine.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti. Akcijom se htjelo senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj tih ‘novih sudionika u prometu’ po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

Prometno-edukativna akcija ‘Sigurno i vješto u prometu’ organizira se u svim većim gradovima u Republici Hrvatskoj neposredno prije početka i u prvom tjednu nove školske godine.

Središnje događanje povodom početka školske godine u našem gradu po običaju je održano na središnjem gradskom trgu, uz prigodan program i poklone za sve sudionike skupa-radionica. Nositelj akcije u Gradu Sinju je Hrvatski autoklub – AK Dalmacija Sinj i udruga Kultura u prometu, kojoj su se priključili djelatnici sinjskog MUP-a i BZ Patriot.

Kroz radionice oslikavanja situacija u prometu, vožnje bicikla i praćenje semafora kroz siguran prijelaz kolnika i nezaobilazne vožnje bagi vozilima oko tri stotine predškolaca iz vrtića ‘Bili cvitak’ i prvoškolaca iz OŠ ‘Fra Pavla Vučkovića’ i OŠ ‘Marka Marulića’ moglo je uživati u višesatnom druženju u radionici o prometu.

Fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh