tramax

U Sinju održana smotra najljepših pasa

Autor/ica
Objavljeno: 2 kolovoza, 2020
najlipši psi izložbe

Sinj i Cetinska krajina jučer, 1. kolovoza bili su domaćini vrhunskoj kinološkoj manifestaciji, Specijalnoj izložbi pasa lovnih pasmina pod nazivom CAC Sinj 2020.

Usprkos potencijalnoj virusnoj opasnosti, članovi Kinološkog društva Sinj, poštujući naputke struke, još jednom su potvrdili organizacijske sposobnosti. Gradski Hipodrom sa svojom hladovinom, ali i ugostiteljskom ponudom, bio je pogodak u sridu za šezdesetak izlagača i brojne posjetitelje.

Izloženo je ukupno 85 pasa iz 10 FCI pasmina. Bilo je podjednako goniča i ptičara, a poslastica izložbe bili su Njemački lovni terijeri. U najavi izložbe govorilo se o brojnoj populaciji ove pasmine u Cetinskoj krajini, njihovom temperamentu ali i temperamentu njihovih vlasnika. Ta priča se potvrdila i na terenu. Aklamacijom  publike upravo je lovni terijer Dona od ljutog krša  Luke Markovića iz Sinja proglašen najljepšim psom izložbe.

lovni psi

Drugoplasirani je Dalmatinski pas Obsidian snowflake elipse u vlasništvu Jelene Brkljačić iz Zagreba, dok je trećeplasirani Njemački oštrodlaki ptičar Joske Ljubičića iz Glavica.

Osim ukupnih pobjednika ugodnih slika je bilo za svačije oko, jer se natjecanje odvijalo kroz 11 disciplina, od izbora najljepšeg šteneta, najljepšeg najmlađeg psa, parova, skupina, lovnih radnih pasa.

terijeri

Uspjehu izložbe pripomogli su sponzori: Grad Sinj, Lovački savez ŽSD-e, POU ‘Capereolus’ Split, Kamičak d.o.o., Hipodrom d.o.o., ‘Natur Dog’ i ‘Dobra Kob’ Split.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh