svabo

U Sinju održano predavanje o EU fondovima

Autor/ica
Objavljeno: 4 srpnja, 2013

predavanje_sinj01

U Alkarskim dvorima danas je održano predavanje ‘Jačanje svijesti regionalnih i lokalnih dionika’ koje su organizirali Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Javnom ustanovom RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije. Riječ je o stručnom predavanju ‘Ususret EU fondovima’, u sklopu regionalnog predstavljanja informativno-edukativnog događaja ‘Dani EU fondova’.

Predavanju je nazočilo 40-ak zainteresiranih građana, među kojima su bili sinjski dogradonačelnici Kristina Križanac i Zlatko Ugrin, zamjenik načelnika Općine Otok Ivica Perković, direktorica Gospodarske zone Kukuzovac Dijana Breko i drugi.

Predavači Richard Harding, konzultant iz Velike Britanije za kohezijsku politiku EU, Marin Kukoč iz Ministarstva poljoprivrede, Mira Krneta iz Hrvatske banke za obnovu i razvitak, te Vlatka Marčan iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, okupljene su izvijestili kako će Hrvatskoj u financijskom razdoblju 2014.- 2020. na raspolaganju biti oko 11,7 milijardi eura, a od toga iznosa za kohezijsku politiku je predviđeno oko 8,5 milijardi eura. U drugoj polovici 2013. Republika Hrvatska iz strukturnih i Kohezijskog fonda ima na raspolaganju 449 milijuna eura. Do 2016. godine Hrvatska ima još na raspolaganju iz pretpristupne pomoći za 2012. i 2013. iznos od oko 210 milijuna eura.

Zainteresirani građani upoznati su s ključnim razlikama između EU post-pristupnih fondova i IPA-e te sa financiranjem poljoprivrede i ruralnog razvoja iz EU fondova. Na predavnju je također bilo riječi o pripremi za post-pristupne fondove EU i programu kredititranja kandidata IPARD programa.

predavanje_sinj02

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh