Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

U Sinju otvorena prva specijalizirana trgovina konjičke opreme u Dalmaciji

Autor/ica
Objavljeno: 4 studenoga, 2023
naslovna

U Sinju je otvorena prva specijalizirana trgovina opreme za konje i konjare u Dalmaciji. Otvorili su je gospođa Jadranka Dukić i njena obitelj.

Mnogi koji su već pohodili ovaj ‘Equestrian Boutiqe’ u prizemlju zgrade Galerije Galiotović istaknuli su kako je to pravi mali raj specijalizirane konjičke opreme. Dan nakon otvorenja posjetili smo ovu trgovinu i u ugodnom razgovoru s gospođom Jadrankom saznali nešto više o tome kako je došlo do ideje da otvori ovakvu specijaliziranu prodavaonicu konjičke opreme.

k

‘Ja sam podrijetlom iz Košuta, ali sam rođena i odrasla u Njemačkoj. Zaljubljenica sam u konje i konjički sport. Prije izvjesnog vremena moja obitelj vratila se u Hrvatsku, naravno u Košute. Tu ljubav prema konjima nastavili smo aktivno u KK Sv. Mihovil u Trilju kod Tihomira i Lucije Ajduković. Imamo svog konja i najviše se svemu ovome raduje naša kćer koja isto tako jako voli konje i konjički sport’, istaknula je na početku razgovora gospođa Jadranka.

Uvijek joj je, kaže, bila želja nešto otvoriti u ovom kraju, a misli su joj uvijek išle ka ovakvoj trgovini.

‘Ponukala me je jedna četka za konja. Nisam je mogla nigdje naći ovdje nego je trebalo tražiti u Zagrebu. Tada je pala odluka – kad je tako, idemo mi ovdje nešto otvoriti. Kada smo vidjeli ovaj prostor, tu nije bilo dileme jer je na idealnom mjestu. Bilo je razmišljanja o različitim djelatnostima kojima bi se mogli baviti, ali na kraju je odluka pala na ovu specijaliziranu prodavaonicu konjičke opreme i evo, to se ostvarilo, a očito je četka za konje bila presudna. Samo otvaranje trgovine prošlo je veselo, u ugodnom druženju brojnih zaljubljenika u konjički sport. Bili su tu neki alkari, vojvoda Šušnjara i drugi dragi prijatelji. Bilo je uistinu lijepo’, ističe Jadranka.

Sam pogled na cijeli prostor stvara dojam kako tu jednostavno nema što nema.

‘Tu je cjelokupna specijalizirana jahačka oprema, oprema za natjecanja, ulari, kacige, posedlice, sedla, odjeća i druga izuzetno vrijedna i markirana oprema za konje i konjare. Tu je i široka paleta proizvoda za liječenje konja od ozljeda, dio prehrane i još puno toga. Parking je velik, lako je doći do nas, jer tko u Hrvatskoj ne zna za Alkarsko trkalište’, ističe Jadranka Dukić, dodajući kako već postoji interes za opremu ne samo mještana Cetinske krajine, nego se javljaju kupci iz drugih dijelova Dalmacije.

‘Osim toga, svi koji dođu u našu prodavaonicu mogu se interesirati i o stručnim pitanjima, naručiti neku posebnu opremu’, govori vlasnica specijalizirane prodavaonice konjičkom opremom.

Radno vrijeme specijalizirane trgovine konjičke opreme ‘Equestrian Boutiqe’ je od ponedjeljka do petka od 9-11 te od 16-18 sati, a subotom od 10-12 sati. Isto tako, o trgovini i ponudi možete se informirati putem e-mail adrese: jadrankadukic1@gmail.com ili putem mobitela 099 3385596.

ferata@ferata.hr
0997370409