mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

U Sinju pronađena marihuana

Autor/ica
Objavljeno: 22 svibnja, 2023
policija

Policijski službenici Policijske postaje Sinj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Temeljem naredbe suda policijski službenici obavili su pretragu doma i oduzeli su sedam paketića u kojima se ukupno nalazilo  65 grama marihuane, te digitalnu vagu za precizno mjerenje s vidljivim tragovima droge. Također, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je jedan paketić marihuane prodao drugoj osobi. Protiv 18-godišanjaka biti će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu podnesena kaznena prijava.

Dodajmo kako je u prva četiri mjeseca 2023. godine na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske ostvareno 590 zapljena različitih vrsta droga te su podnesene 62 kaznene prijave zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Ovo je zajednički rezultat Službe kriminaliteta droga ove policijske uprave, Jedinice specijalne i interventne policije Split i policijskih postaja koje također ulažu znatan trud u realizaciju uspješnih istraživanja vezano uz otkrivanje i prijavljivanje počinitelja ovih kaznenih dijela. Ovog vikenda uspješno dovršena istraživanja zabilježena su na Hvaru i u Sinju.

ferata@ferata.hr
0997370409