dani sv mihovila
Magazin Dugopolje

U sklopu manifestacije ‘Dani svetog Mihovila’ počinju prvi ‘Tilurijski susreti’

Autor/ica
Objavljeno: 16 rujna, 2023
Tilurijski susreti naslovna

Muzej triljskog kraja i Odsjek za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pozivaju Vas na prve Tilurijske susrete – program promocije arheološkog lokaliteta Tilurij kroz aktivnosti za djecu i odrasle. Program se odvija u sklopu manifestacije Dani svetog Mihovila, u kojoj sudjeluju brojne institucije i udruge s područja grada Trilja.

Prva aktivnost iz programa Tilurijskih susreta upriličit će se u Muzeju triljskog kraja u ponedjeljak, 18. rujna 2023. g. u 18,30 sati, a radi se o popularno znanstvenom-predavanju izv. prof. dr. sc. Domagoja Tončinića pod nazivom ‘Arheološka istraživanja u triljskom kraju pod vodstvom Odsjeka za arheologiju FFZG-a od 1997. do 2023. godine’.

Aktivnosti će potrajati do kraja mjeseca rujna, točnije 25. rujna u 18 sati će se, pod vodstvom doc. dr. sc. Ive Kaić, u Muzeju održati edukativna radionica za djecu ‘Arheologija za djecu: naučite kako iskopavaju arheolozi’, a 26. rujna u 10,30 sati će stručna arheološka ekipa, koja vodi iskopavanja na Gardunu, sve zainteresirane provesti lokalitetom Tilurij.

Sudjelovanje u svim navedenim aktivnostima je slobodno.

Posjetitelji Muzeja triljskog kraja će do 7. listopada također imati priliku pogledati likovnu izložbu Kroz tri stila koja je u sklopu Dana svetog Mihovila svečano otvorena 15. rujna 2023. godine.

Tilurijski susreti

ferata@ferata.hr
0997370409