tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

U sklopu projekta E-Citijens održana evakuacijska vježba u OŠ Kamen – Šine

Autor/ica
Objavljeno: 13 svibnja, 2022
SDZ

U sklopu projekta E-Citijens, kojeg provodi Splitsko-dalmatinska županija, u Osnovnoj školi Kamen – Šine održana je evakuacijska vježba u kojoj su sudjelovali vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Split.

Pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić naglasio je kako je posebno važno djeci prenijeti osnovna znanja o postupanju u hitnim situacijama.

‘Kad njima to usadimo i kada im usadimo u glavu koja je opasnost od požara, oni će to pamtiti cijeloga života. Također, važno je da znaju i postupak evakuacije iz škole’, izjavio je Gabrić.

SDZ

Voditelj projekta E-Citijens Ognjen Ćavar podsjetio je kako se u sklopu ovoga projekta implementira sustav praćenja javnih objava na društvenim mrežama, čime se građani uključuju u dojave o požarima.

‘Djeca su nam tu jako bitna jer su oni najveći korisnici društvenih mreža. Tim povodom smo napravili ovu vježbu, ali i kako bismo podigli svijest djece, učitelja i roditelja o mehanizmima koji nas štite’, izjavio je Ćavar.

SDZ

Pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Split Zoran Radunić objasnio je o kakvoj se vježbi radi.

‘Mjeri se vrijeme dolaska vatrogasnog vozila do lokacije, ali i vrijeme za koje učenici sigurno napuste zgradu. Pokazali smo i vježbu gašenja aparatom’, pojasnio je Radunić.

SDZ

Zadovoljstvo ovom vježbom izrazio je i ravnatelj Osnovne škole Kamen – Šine Bože Ujević.

‘Radi se o vrijednom projektu, ali i vježbi koju naša škola provodi svake godine. S obzirom na to da u posljednje vrijeme imamo pojave poput potresa i opasnosti, mislim da je svakako dobro da se ovakve vježbe provode i češće’, izjavio je Ujević.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh