BANNER FERATA

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 15 novooboljelih

Autor/ica
Objavljeno: 6 travnja, 2020
koronavirus

Na današnjoj konferenciji za medije Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je kako u posljednja 24 sata imamo 15 novooboljelih. Tako se broja zaraženih koronavirusom u našoj županiji popeo na 192.

‘Svi novooboljeli su kontakti ranije oboljelih osoba. Svi oni su bili u samoizolaciji, a sada su počeli pokazivati simptome bolesti. Stoga smo im napravili bris te su se pokazali pozitivni. Rekla bih da je situacija pod kontrolom, ovo su osobe za koje smo očekivali da će oboljeti’, kazala je ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Željka Karin.

Ravnatelj KBC-a Split prof. Julije Meštrović je kazao kako su iz bolnice otpuštene tri osobe koje su potpuno izliječene i čiji su testovi negativni. U bolnici se trenutno nalazi 39 bolesnika.

‘Od tih 39 bolesnika većina imaju blage kliničke znakove i simptome bolesti. Neki od njih i umjerene. Desetoro bolesnica je u Jedinici intenzivnog liječenja, od toga je četvero iz Dubrovačko-neretvanske županije, troje iz Šibensko-kninske županije i troje iz Splitsko-dalmatinske županije. Troje je bolesnika odvojeno od respiratora, što je dobar znak’, kazao je Meštrović.

Zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marko Serdarević govorio je o nadzoru provođenja mjera samoizolacije te istaknuo kako su policajci provjerili 275 osoba, a od toga su samo dvije osobe kršile mjere samoizolacije. Na području Splitsko-dalmatinske županije 1867 osoba ima mjere samoizolacije. Serdarević je dodao kako su prilikom provjera izlaska iz mjesta prebivališta zatekli 119 osoba koje nisu imale odgovarajuće propusnice.

Novinarima se obratio i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban koji je izvijestio kako u karanteni hotela Zagreb u splitskom Duilovu trenutno nalaze 22 osobe.

‘Novost je i stranica Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije. Na tim stranicama možete vidjeti dnevno ažurirano podatke o oboljelima u našoj županiji, ali i sve upute kojih se moramo pridržavati. Mi se danas nalazimo na početku Velikog tjedna koji završava Uskrsom. Sve skupa vas molim, budimo disciplinirani i držimo se uputa Nacionalnog stožera u svim segmentima, ne isključujući nikoga’, kazao je župan Boban.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh