extrametal

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 5 novooboljelih od koronavirusa

Autor/ica
Objavljeno: 26 ožujka, 2020
GRB CZ SDŽ

Na području Splitsko dalmatinske županije u odnosu na jučerašnji dan 5 je osoba više pozitivno na virus COVID-19, te je na dan 26.03.2020. trideset i šest ( 36 ) osoba pozitivno na virus COVID-19.

U ovom trenutku u gradu Splitu 24 osobe su pozitivne na korona virus, u Sinju 3 osobe, Vrlici 1, U Hrvacama 1 dok su u Solinu 3 osobe, Dugom ratu 1 osoba, Podstrani 1 osoba, Hvaru 1 osoba i Kaštelima 1 osoba.

Od ukupnog broja zaraženih 6 osoba su zdravstveni djelatnici i to 2 liječnika, 2 stomatologa, 1 inženjer te 1 djelatnik srednje stručne spreme.

U samoizolaciji nalazi se 55 zdravstvenih djelatnika.

Opće zdravstveno stanje svih zaraženih sa područja Splitsko dalmatinske županije je stabilno, dok se jedna osoba sa područja Šibensko-kninske županije nalazi na respiratoru u KBC-u Split.

Svi kontakti zaraženih obrađeni su od strane epidemiološke službe. Napominjemo da se sve zdravstvene usluge u KBC-u Split pružaju kao i do sada.

U karanteni hotela Zagreb u ovom trenutku nalazi se 29 osoba; od čega 21 hrvatski državljanin te 8 stranih državljana, obajavio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh