semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Apel iz KBC-a Split: Darujte krv!

Autor/ica
Objavljeno: 20 kolovoza, 2013

darivanje_krvi_u_sinju

Prošli vikend ponovno je došlo do nestašice krvi u splitskom KBC-u, posebno krve grupe 0- i 0+. S Odjela za transfuzijsku medicinu upućen je apel svim zdravim građanima između 18 i 65 godina starosti da se odazovu na akcije darivanja krvi ili da dođu na transfuzijski odjel na kojem se krv može dati radnim danom od 9 do 15, a četvrtkom do 18 sati.

Do nestašice krvi u KBC-u Split dođe svake godine u ljetnim mjesecima zbog turističke sezone, a da bi KBC normalno raspolagao s krvlju dnevno je potrebno više od 100 novih doza.

‘Unatoč apelu prošli tjedan, kada smo pozivali davatelje krvi da dođu i daruju krv i odazvali su se u jako velikom broju, prošli vikend je opet izazvao veliku nestašicu krvi, posebno krvnih grupa 0- i 0 +. Povećan je ulaz pacijenata u bolnicu, potrebe za krvi su velike tako da broj davatelje mora biti, nažalost iz dana u dan sve veći. Molimo sve građane koji su zdravi i imaju dobru volju da dođu i daruju krv u bolnici na Firulama svaki radni dan od 7 do 15 sati, ali kako će biti akcija darivanja u Sinju, možete svi doći u petak darovati krv u vašem gradu’, kazuje dr. Jela Mratinović-Mikulandra, voditeljica Odjela za Transfuzijsku medicinu KBC-a Split.

Sinjski Crveni križ i Klub DDK Sinj organiziraju akciju darivanja krvi u Sinju u petak, 23. kolovoza. Akcija će se održati u prostorijama GD Crvenog križa, u ulici Miljenka Buljana, od 9 do 13 sati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh