U Županiji 31 osoba pozitivna na koronavirus, od sutra testiranja i u Splitu

Autor/ica
Objavljeno: 25 ožujka, 2020
upanija

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Splitu Luka Brčić, načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije kazao je kako u Splitsko-dalmatinskoj županiji ima ukupno 31 osoba pozitivna na koronavirus, od toga je 18 osoba iz grada Splita i njihove opće zdrastveno stanje je zadovoljavajuće. U samoizolaciji se nalazi 246 osoba.

‘Teško je u ovim trenucima govoriti o zadovoljstvu kada se događa jedna negativna globalna kriza. Što se tiče naših priprema proteklih mjesec dana u tom kontekstu možemo reći da broj od 31 osobe nije drastičan i u tom kontekstu možemo izraziti zadovoljstvo. Naravno bili bi najsretniji da nemamo niti jedan pozitivan slučaj’, rekao je Brčić.

Ravanteljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin govorila je o nesrazmjeru broja oboljelih koje objavljuju županijski i nacionalni stožer i te istaknula kako se brojke ažuriraju iz sata u sat te da se objavljuju u različito vrijeme te kako zbog toga dolazi do razlike.

‘Broj koji mi objavljujemo točan je do tog trenutka kada imamo konferenciju za novinare. Ne dobijemo odmah infromacije o svim uzorcima koje pošaljemo jer je veliki pritisak na Zagreb.

Od sutra i u Splitu počinje testiranje na COVID-19 pa iz Stožera SDŽ poručuju da će i njihovi podaci o broju zaraženih koronavirusom biti ažurniji.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh