BANNER FERATA

Učenici OŠ Trilj obilježili Međunarodni dan obitelji

Autor/ica
Objavljeno: 16 svibnja, 2020
jakov

Povodom Međunarodnog dana obitelji, u okviru integriranog natavnog tjedna prvaši 1. a OŠ Trilj, kao i učenici ostalih razreda, svoje aktivnosti intenzivnije su posvetili obitelji. Tekst o provedenom projektu poslala nam je učiteljica razredne nastave Ana Ćaleta.

Obitelj je temelj društva i izvor snage svakom pojedincu. Osobito je svoju ulogu odigrala u ovoj nepredvidljivoj situaciji nastave na daljinu. Posebno je značajna za učenike prvog razreda koji stiču prva školska znanja i vještine. Samo izuzetnom suradnjom škole i roditelja uspijeva ih se održati u nastavi, emocionalnoj i socijalnoj sigurnosti.

Zajedno s prvašima i roditelji stječu digitalne vještine i ustrajno i strpljivo rade zadatke koje učitelji smatraju neophodnima u ovoj situaciji. Učenici 1. a su u okviru međunarodnog eTwinnning projekta, ”Sigurnim korakom u školu 1”, voditeljice Branke Pastuović, odradili zanimljive aktivnosti kojima su pokazali zahvalnost i ljubav prema obitelji.

stipe

Umijeće je s malo riječi puno reći. Zbog toga su se prvaši odlučili na izradu loga svoje obitelji, te slikom i riječju pokazati što obitelj znači. Iskombinirali su novostečena digitalna umijeća, naučena slova i pravopisna pravila, likovne zadatke, a nadasve umijeće suradnje s roditeljima u kriznim vremenima, kako bi logo ugledao svjetlo dana, odnosno učiteljičin WhatsApp, Class dojo, mobitel, laptop… 🙂

Umijeće je i pjesmom izraziti osjećaje. Zbog toga je pjesma ”Nek’ svud ljubav sja” bila temeljna aktivnost u projektu. Učio se tekst, melodija i pokreti uz melodiju i sve u obiteljskom domu, virtualno u nastavi.

Čitavi tjedan marljivo su radili i inspiraciju oplemenjivali s članovima svoje obitelji, što je i bio smisao čitavog projekta. Pratili su uratke i razmišljanja ostalih prvaša iz projekta.

karol i

Učenici su kreirali i video knjigu-slikovnicu ”Moja obitelj”, te napisali sastavke na istu temu. Nastalo je dvadeset predivnih uspomena koje je učiteljica objedinila u Bookcreatoru i prezentaciji.

Bio je ovo zaista plodan tjedan koji je pokazao kako je obitelj najveća snaga koja i planine premješta kada treba… To se i sada pokazalo!

Projekt ”Sigurnim korakom u školu1” krenuo je početkom nastavne 2019./2020. godine i svaki mjesec se provede i po nekoliko zajedničkih aktivnosti.

‘Ovim projektom želimo razviti suradnju učitelja i učenika prvih razreda osnovne škole koji u novoj školskoj godini započinju rad po novim predmetnim kurikulumima. Želimo ih osnažiti u primjeni digitalnih alata u nastavi te potaknuti na međusobnu suradnju i razmjenu iskustava. Polazište u planiranju aktivnosti su ishodi učenja koje želimo ostvariti kroz sve nastavne predmete i sve međupredmetne teme’, istaknula je voditeljica projekta.

natali
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh