Učenici SSŠ bana Josipa Jelačića na stručnoj praksi u Portugalu

Autor/ica
Objavljeno: 6 srpnja, 2020
Grad Evora

Autor: Nada Ratković

Istražujući nove mogućnosti i brušeći vještine, učenici Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića će na željenu stručnu praksu Erasmus+ mobilnost u Portugal. Agencija za mobilnost i programe EU prihvatila je projektni prijedlog Škole te odobrila financijsku potporu u iznosu od 73.497,00 EUR. za projekt pod nazivom Discover your opportunities – brush your skills, u trajanju od 01.09.2020. do 30.11.2021. Na međunarodnom projektu je aktivno radio projektni tim Škole, nastavnice Jelena Poljak, Nada Ratković, Marija Šimunović i Željka Vuko.

Po prvi puta Škola je dobitnica ERASMUS+ projekta, Ključna aktivnost 1, Mobilnost u svrhu učenja za pojedinca za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Na mobilnost u Portugal u grad Evora ide 24 učenika koji se obrazuju za zanimanja kozmetičar, kuhar i turističko-hotelijerski komercijalist. Na mobilnost u trajanju od 3 tjedna će se ići u dvije grupe po 12 učenika, u zimu i na proljeće. Svrha Erasmus projekta je steći nove strukovne vještine “učeći kroz rad” koje su potrebne i tražene na tržištu rada koristeći moderne inovativne tehnologije i implementiranjem europske dimenzije u stečeno obrazovanje.

Učenici tijekom školske godine obavljaju stručnu praksu u specijaliziranim objektima u našoj zemlji, ali obavljanje stručne prakse u inozemstvu će učenicima dodatno produbiti i proširiti znanja i vještine u cilju veće prohodnosti i konkurentnosti na tržištu rada, boljih referenca i brušenja vještina u svom području rada.

Evora je jedan od najočuvanijih srednjovjekovnih gradova Portugala skriven unutar zidina iz 14. stoljeća. Tijekom mobilnosti učenici će svoju stručnu praksu obavljati u renomiranim ugostiteljskim objektima visoke klase. Za organizaciju stručne prakse u Portugalu će se pobrinuti partner AENIE. Tijekom boravka na stručnoj praksi, osim stjecanja brojnih vještina, znanja i kompetencija, učenici će upoznatu kulturu zemlje, posjetili i druga mjesta koja obiluju turističkom i gastronomskom ponudom Portugala.

Projektom će se motivirati i povećati interes učenika za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, integracija s europskim obrazovanjem, obavljanje radnih zadataka i poslova u novom okruženju i stjecanje novih znanja i iskustava.

Projekt ‘Discover your opportunities – brush your skills’ je pravo rješenje za modernizaciju, popularizaciju i odabir strukovnoga obrazovanja i osposobljavanja.

Logo projekta
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh