REMAX

Učiteljice OŠ Ivana Lovrića suautorice udžbenika Volim hrvatski

Autor/ica
Objavljeno: 12 svibnja, 2020
Udžbenička serija Volim hrvatski

Žana Majić i Vesna Samardžić, učiteljice mentorice iz Osnovne škole Ivana Lovrića, suautorice su udžbeničke serije Volim hrvatski.

Vesna i Žana učiteljice su s dugogodišnjim iskustvom koje iz godine u godinu postižu sve zapaženije rezultate sa svojim učenicima na županijskim i državnim razinama natjecanja.

Žana, donedavno aktivna rukometašica u 1. HRL za žene, zaljubljenica je u film te je nekoliko godina za redom bila pozvana na Državnu smotru školskoga filma. Vesna je već više puta učenike odvela na Državne smotre “Čitanjem do zvijezda” i “Lidrano”, njezini učenici sudjeluju godinama na svim županijskim natjecanjima, a prošle je godine nagrađena za izvrsnost i dostignuća u radu u nastavi.

Njihov rad i kreativnost primijetile su i odgovorne osobe u jednoj od naših najvećih izdavačkih kuća – Školskoj knjizi te su ubrzo postale dijelom autorskoga tima Volim hrvatski uz Anđelku Rihtarić i Sanju Latin.

ana Majić

Obje su trenutno najponosnije na svoj novi udžbenik koji udovoljava svim zahtjevima novoga kurikula.

Udžbenik Volim hrvatski primjeren je razvojnim mogućnostima i predznanjima učenika i omogućuje stjecanje trajnog znanja, potiče aktivno učenje, upućuje na primjenu različitih strategija učenja i na razvoj kritičkoga mišljenja.

Utemeljen je na komunikacijskome pristupu, s izrazito toplim, odgojnim polaznim tekstovima. Potiče učenike na samostalno učenje i osposobljava ga za istraživanje. Udžbenik je obogaćen velikim brojem digitalnih sadržaja (kvizovi, prezentacije, igre, zadatci za razvijanje čitalačke pismenosti, preporuke za gledanje i slušanje) koji se nalaze na digitalnim platformama udžbenika Školske knjige, e sferi i Moozabooku.

“Zajedno s našom glavnom autoricom i zvijezdom vodiljom Anđelkom Rihtarić, uspjele smo stvoriti udžbenike u koje smo ugradile najbolje dijelove sebe i ljudske i stručne, sada nam je najveća želja da kolege to vide, prepoznaju te biraju za svoje učenike.”, rekle su nam autorice.

Vesna Samardžić
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh