banner stozer cz sinj

Udrugama iz Cetinske krajine 109 tisuća kuna Ministarstva kulture

Autor/ica
Objavljeno: 10 siječnja, 2020

Ministarstvo kulture nastavilo je s objavom odobrenih programa u okviru Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu. Dio sveukupnih sredstava odobren za kulturne aktivnosti na području  cetinskog kraja.

Kroz Program muzejske djelatnosti Muzeju triljskog kraja odobrena su sredstva u iznosu od 34 tisuće kuna.Programom je predviđena konzervacija metalnih nalaza iz korita rijeke Cetine, priprema novih izdanja, pedagoško-edukativni program Muzeja triljskog kraja, tematika Pons Tiluri- most među svjetovima i aktivnosti preventivne zaštite muzejske građe.

Kroz ovaj program odobreno je 15 tisuća kuna za Muzej Sinjske alke, odnosno za realizaciju audio vodiča na šest jezika.

U iznosu od 35 tisuća kuna odobrena su sredstva za Kulturno umjetničko središte Sinj. Programom su predviđene aktivnosti Galerije Sikirica kao što su priprema kolekcije Henry Stag: Anton Hoger i Dieter Cornels, izrada dokumentacije putevima Stipe Sikirice, radionica Camere Obscure te  Sinjski salon.

Za ovaj program Ministarstva kulture izdvojilo je ukupno 4.694.500,00 kuna, od čega se 94 tisuće ili 1,78% odnose na aktivnosti koje će provoditi  kulturne ustanove sa područja Cetinske krajine..

U programu za kazališni i plesni amaterizam izdvojeno je ukupno 1.144.500,00 kuna. Od tog iznosa Sinjsko pučko kazalište dobilo je 7 tisuća kuna za organizaciju Međunarodnog kazališnog Alkafesta. Turistička zajednica Grad Sinja iz ovog programa dobila je 5 tisuća kuna za aktivnosti organizacije predstave ‘Opsada Sinja 1715’, a isti iznos dobio je i Muzej Cetinske krajine za pripremu premijere  predstave ‘Margarita Nelipić’.

Iz ovog programa izdvojeno 17 tisuća kuna, odnosno 1,78% od ukupnog iznosa Minstrastva kulture za ovaj program.

Kroz program kulturno-umjetničkog amaterizma(glazbeno-folklorni) sredstva u visini od 8 tisuća kuna odobrena su za Udrugu Klape Gospi Sinjskoj, odnosno za organizaciju 12.festivala klapa posvećenoj sinjskoj zaštitnici.

Za ovaj program Ministarstvo kulture izdvojilo je 3.627.500,00 kn, a sinjske aktivnosti su u ovoj raspodjeli sredstava zastupljene 0,22% od ukupnog iznosa. Gledajući sva tri programa za koja je predviđeno 9.466.500,00 kn, kulturne udruge s Cetinskog kraja dobile su 109,000,00 kn. ili 1,15% od ukupnog iznosa za sva tri programa za svoje aktivnosti u 2020 godini.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh