banner stozer cz sinj

Udruzi triljskih invalida 563.197,50 kuna

Autor/ica
Objavljeno: 14 veljače, 2020
osobni

Putem otvorenog javnog poziva ‘Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza 2′ (UP.02.2.2.09), Udruzi osoba s invaliditetom Trilj odobren je projekt pod nazivom’’Osobni asistent – FAZA 2’.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 563.197,50 HRK, a a Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira projekt.

Razdoblje provedbe projekta je 13.06.2019.g. – 12.11.2021.g.

Svrha ovog projekta „Razvoj usluge osobne asistencije“ je pružanje potpore i pomoći osobama koje su s najtežim invaliditetom te ovisne o drugoj osobi u aktivnostima svakodnevnog življenja.

Zapošljavanjem osobnih asistenata nastojat ćemo poboljšati kvalitetu života pružiti podršku u svakodnevnom životu osobama s invaliditetom.

Obitelj osoba s invaliditetom i osoba s intelektualnim i mentalnim oštećenjima žive sa skromnim primanjima, te ovim projektom ćemo im omogućiti lakšu socijalizaciju u društvu a obitelji pomoć.

Potrebno je potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnih korisnika osoba s invaliditetom i osoba s intelektualnim i mentalnim teškoćama pružajući im podršku u svakodnevnom životu, koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima.

Projekt nema direktnu financijsku održivost. Institucionalna održivost očituje se kroz ojačane organizacijske, financijske i ljudske kapacitete udruge te samim time povećava i mogućnost povlačenja sredstava iz EU fondova.

Održivost ovog projekta je zaposlenost 4 osobna asistenta.

uoist
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh