fruhwald

Ugodna glazbena večer Mandolinskog sastava Osinium i gostiju

Autor/ica
Objavljeno: 29 srpnja, 2021
PANORAMA

Prekrasnu glazbenu večer doživjela je sinjska publika na tradicionalnom ljetnom koncertu Mandolinskog sastava Osinium i njihovih gostiju, Mandolinskog orkestra KUD-a Metković i ženske klape Cetinjanke iz Hrvaca. Koncert je održan u srijedu navečer u ugodnom ambijentu kamene pjacete Litrinog obora i objedinio je, kako je rekao voditelj gostiju iz Metkovića, gospodin Tomislav Herceg, sinjsku zrelost, neretvansku mladost i hrvatačku ljepotu.

Iskusna posada Osiniuma otvorila je nastup skladbom Sinjski alkari, a slijedile su instrumentalne obrade antologijskih stranih naslova.

OSINIUM

Publiku je potom sjanim nastupom zabavio Mandolinski orkestar KUD-a Metković, sa svojom mladom, tinejdžerskom postavom, koja pod vodstvom gospodina Tomislava Hercega jamči svijetlu glazbenu budućnost gostiju iz neretvanske doline. U predvečer treće godišnjice Oliverova odlaska, Metkovci su izveli neke od najvećih uspješnica neprežaljenog velikana i pritom raspjevali sinjsku publiku.

Hvala vam na pozivu, zahvaljujemo ovoj predivnoj publici što nas je podržala. Bila nam je čast biti u Sinju u vrijeme Alke i Velike Gospe, htjeli smo pokazati ono što su naše cure i dečki u vremenu kad je bilo teško raditi uspjeli održati i naučiti. Ovo je vrijeme kad se zaista treba dati priliku mladima da iziđu na scenu, da pokažu koje su kulturne vrijednosti naša tradicijska i zabavna glazba, da se malo okrenemo sebi i očuvamo naš identitet kroz pjesmu, kazao nam je presjednik KUD-a Metković, gospodin Mate Obrvan.

METKOVIĆ

 

Odmak od instrumentalne kulise donijele su šarmantne članice ženske klape Cetinjanke iz Hrvaca, otpjevavši a capella klapske standarde Ovamo dođi sokole, Prid kućom ti mindel i Otvor’ vilo tu ponistru.

Hvala Mandolinskom sastavu Osinium što nas je pozvao da im budemo gošće. Lijep ugođaj, lijep prostor, gosti su bili također odlični, zadovoljna sam nastupom svoje klape, tako da mislim da je bilo sasvim dobro, prokomentirala je koncert voditeljica klape Cetinjanke, maestra Julija Galić.

CETINJANKE

(foto: Ante Poljak)

Drugi izlazak na pozornicu Mandolinskog sastava Osinium bio je u znaku poznatih dalmatinskih zabavnih pjesama uz solo pjevanje gospodina Ante Čarića. Za komentar nastupa zamolili smo prvu mandolinu Osiniuma, gospodina Andriju Paštara:

Kroz sve ove godine pokušali smo održati tradiciju, hvala Gradu Sinju koji je omogućio da budemo u programu Dana Alke i Velike Gospe 2021. Ovo je već šesta ili sedma godina, ne brojimo više. Hvala dragim gostima koji su omogućili da ova glazba kroz žice mandoline i gitare dođe do srca naših slušatelja. Ovo je jedna lijepa tradiciju koju se zaista isplati njegovati, opustiti se uz note laganih pjesama i uživati u svakom trenutku, kazao je gospodin Paštar.

Večer je zaključena zajedničkim izvedbama evergreena Da te mogu pismom zvati i Skalinada, uz zdušno sudjelovanje razdragane publike, među kojom je svoje mjesto našao i sinjski gradonačelnik, gospodin Miro Bulj. Publika je gromoglasnim pljeskom ispratila sve izvođače, do neke buduće prigode.

Konačno, svoj osvrt na koncert dao je i predsjednik Osiniuma, gospodin Miro Čarić:

Zaista sam zadovoljan i našim gostima i cijelom izvedbom. Mi ćemo dalje raditi, malo nas je, kao i druge, poremetila korona u radu i napredovanju, stvaranju novog i boljeg repertoara. Nastojat ćemo se još bolje zalagati i raditi. Očekujemo i pomoć od Grada, da nas se malo bolje donira, da možemo bolje raditi.

ZAJEDNIČKA
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh