dani sv mihovila
Magazin Dugopolje

Upis u SUPERZNALAC za školsku godinu 2023./2024.

Autor/ica
Objavljeno: 8 kolovoza, 2023
Banner sinj prilagoden mobitelima

Superznalac je priča koju ćete zajedno s Vašim djetetom svima pričati, jer ovdje se uči po metodama koje djeca na ovim prostorima nisu mogla nigdje vidjeti ni čuti. Ovdje se kroz igru dolazi do saznanja koja ostaju trajno zabilježena u malim mozgovima koji se razvijaju nevjerojatnom brzinom. Od sada ćete imati mogućnost pružiti djeci svjetski program koji se primjenjuje u brojnim državama svijeta.

Mi kao roditelji danas imamo problem u kojem djecu moramo “odvlačiti” od tehnologije, kako bi ih bar na trenutak aktivirali da “misle svojom glavom”. Suvremen način života potiče na pronalaženje brzih informacija putem različitih internetskih pretraživača. Sve se to događa uz minimalno korištenje mozga. To nikako ne znači da su naša djeca manje sposobna za potpuni intelektualni razvoj. Sva djeca rođena su s neograničenim potencijalom svog uma, pitanje je samo hoće li se ta prilika iskoristiti ili će se trajno propustiti.

Mentalna aritmetika je sposobnost računanja i postizanja točnog rezultata, bez korištenja olovke i papira, kalkulatora ili nekog drugog tehničkog pomagala. Za početak djeca koriste abakus, a poslije uspijevaju zadatke rješavati mentalno. Ovu sposobnost je moguće razviti samo kod djece u periodu od 4 do 12 godina. Pored nevjerojatnih brzina računanja, poboljšava se i način na koje vaše dijete sluša i vidi, obrađuje i razumije informacije, zamišlja i stvara određene predstave, prepoznaje detalje, rješava probleme i reagira. Još jedna od znanstveno dokazanih koristi mentalne aritmetike je povećanje inteligencije (IQ).

“U ovoj školi djeca uče kroz igru, a u igri nema stresa. Gdje nema stresa, zdravlje caruje.”
Oslanjajući se na gore navedeno, važno je napomenuti kako se sve to može postići kod Vaše djece bez obzira imaju li potencijal za matematiku ili ne. Znanstvena istraživanja su pokazala da je IQ djece koja su aktivna u mentalnoj aritmetici za 7.11 bodova veći od djece koja se nisu sretala s mentalnom aritmetikom.

Superznalac Sinj upisuje drugu generaciju polaznika edukativnog programa. Stručnost i kvalitetan rad s djecom vidljiv je bio na Međunarodnoj Olimpijadi mentalne aritmetike gdje je škola Superznalac Sinj ostvarila izuzetno visoke rezultate.

Predavači su dr.sc. Vlatka Paštar i Magdalena Tomašević, mag.educ.math., a nastava se održava u Tripalovom voćnjaku.

Prijave su u tijeku!
Do svih informacija možete doći putem: instagram profila Superznalac Sinj (@superznalac_sinj), Facebook stranice Superznalac Sinj | Facebook, porukom ili pozivom na broj 091 977 75 17.

Screenshot Instagram

ferata@ferata.hr
0997370409