Marino Trans

Upisi i prezentacija filmova Frooom filmskih radionica

Autor/ica
Objavljeno: 27 kolovoza, 2019
froom sinj

Bacači sjenki i ove godine, u partnerstvu s platformom Klubtura, organizira Frooom radionice u Sinju, koje su namijenjene djeci i mladima. Osim toga, danas polijepodne u Sinju će biti prezentacija dječjih filmova, koji su nastali na radionicama u Sinju i Splitu.

Froom filmske radionice, za koje su prijave već počele, održavat će se od 2. do 6. rujna. Majstorsku radionicu montaže vodit će Lea Mileta. U samo pet dana po pet školskih sati dnevno polaznici će naučiti sve glavne komande montaže slike i zvuka te što je to dramaturgija i kako djeluje na film. Najbolje od svega je što će nakon radionice moći reći da su montirali svoj prvi film.

Željka Novosel podsjetila je kako se Froom radionice održavaju već osam godina te je istaknula kako imaju provjeren, cjelovit pristup medijskoj kulturi i povijesti filma.

‘Radionice radimo na bazi programa koji traje cijeli tjedan, 5 do 6 sati u dnevno i u tom vremenu grupa se bavi kako svojim filmom, tako i prije snimljenim filmovima koje gledaju, analiziraju, čak i uz ručak se druži i razgovara o filmu’, istaknula je Novosel.

Danas u 16,30 sati u Gradskom kinu Sinj održat će se projekcija Froom filmskih radova koji su nastali u Sinju i Splitu, a bit će prikazano 15-ak filmova u trajanju od 40 do 50 minuta.

‘Ove tri godine koliko smo prisutni u Sinju i Splitu imamo toliko materijala da možemo imati program od skoro sat vremena dječjih filmova. Radionički filmovi su primjereni uzrastu već od 4 godine, pa su na radionice pozvani, ne samo oni koji su na njima radili i koji se u njima pojavljuju, već svi koje zanima kako to izgleda’.

Novosel nam je otkrila i kako radovi nastali na filmskim radionicama sudjeluju na festivalima dječjeg stvaralaštva u Hrvatskoj i inozemstvu.

‘Dobri rezultati naših filmova na festivalima, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj, nisu glavni cilj radionice, ali su svakako neka dodatna vrijednost. Glazbeni spot kojeg je snimilo četvero Sinjana s umjetnicom Martinom Meštrović, gostovat će u Sisku na 57. reviji filmskog stvaralašta djece.

Sve informacije o Froom filmskim radionicama zainteresirani mogu dobiti putem faceboook stranice Frooom ili mailom frooom.filmskaradionica@gmail.com

Facebook
Na vrh