Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Upoznaj svoju zemlju kroz akciju besplatnog turističkog vođenja

Autor/ica
Objavljeno: 12 siječnja, 2018
4

Izvor: Turistička zajednica grada Sinja

Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, a u okviru projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’, u nedjelju 14. siječnja 2018. godine, organiziraju se diljem Hrvatske besplatna turistička vođenja za lokalno stanovništvo.

Akciju pokreće Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) uz pokroviteljstvo Hrvatskog sabora i potporu Hrvatske turističke zajednice. Turistička zajednica grada Sinja zajedno s Udrugom turističkih vodiča grada Sinja – Osinium, također se priključila akciji. U svim uključenim gradovima, a pridružilo ih se preko četrdeset, besplatna turistička vođenja počet će točno u 12 sati.

Iz Turističke zajednice grada Sinja pozivaju građane Sinja i Cetinske krajine na besplatan turistički obilazak Sinja, uz pratnju turističkog vodiča. Planirani obilazak započinje sa Šetališta Alojzija Stepinca, a sudionici će imati priliku saznati nešto više o svom gradu, istaknutim osobama koje su utjecale na njegov razvoj, brojnim javnim skulpturama, palači Tripalo, vili Danek, utvrdi Kamičak, crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske te razgledati Muzej Sinjske alke i Zbirke Franjevačkog samostana.

Na ovaj način želi se građanima dati jedan poseban poklon diljem Hrvatske, čestitati Dan međunarodnog priznanja Hrvatske i ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled kao i važnost zaštićenih lokaliteta. U svjetlu novog Zakona o pružanju usluga u turizmu kojim su implementirane europske direktive, zaštićeni lokaliteti su jedina područja na kojima povijest i kulturnu baštinu i nacionalni identitet mogu predstavljati jedino turistički vodiči.

ferata@ferata.hr
0997370409