Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Upriličena Večer uspješnih učenika Grada Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 21 prosinca, 2018

U Galeriji Sikirica sinoć je upriličena Večer uspješnih učenika Grada Sinja.

Pred svojim mentorima, kolegama, obitelji i drugim građanima svoje radove s kojima su postigli uspjehe i osvojili nagrade na državnim i županijskim natjecanjima predstavili su Karla Vuković, Matej Cvitković, Filip Mamić, Ivan Jagnjić, Dino Miladinov, Jelena Buljan, Anamarija Gojun, Matea Jenjić, Željka Pavlović i Leona Bogdan.

Među najuspješnijim učenicima je Karla Vuković, učenica 3. razreda OGŠ Jakova Gotovca, koja je osvojila prvo mjesto na županijskom i prvo mjesto na državnom natjecanju u disciplini viola.

 

‘Na početku mi nije bilo baš toliko zanimljivo i nisam puno vježbala, ali već u drugom razredu sam zavoljela i puno više vježbala. Želim upisati srednju glazbenu školu i možda jednog dana postati glazbenica’, kazala je Karla.

Vrijedan uspjeh postigle su i učenice SSS ‘Bana Josipa Jelačića’ Matea Jenjić, Željka Pavlović i Leona Bogdan, koje su na državnom natjecanju poduzetništva ‘Mladi poduzetnik’ sa svojom vježbeničkom tvrtkom ‘Alkaruša’ osvojile 5. mjesto.

‘Trebalo nam je dosta truda i vremena kako bismo uspjele sve napraviti i izraditi prezentaciju. Zadovoljne smo što je Grad prepoznao naš uspjeh te nas nagradio i pozvao da sudjelujemo večeras u ovoj prezentaciji uspješnih učenika’, kazala je Željka Pavlović.

Prezentaciji radova uspješnih učenika nazočila je i gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

‘Mi smo ponosan grad, svake godine sve više naših učenika prima nagrade iz raznih segmenata, iz glazbe, znanstvenih radova itd. Večeras smo im se bar na jedan način odužili za sve njihove uspjehe, lijepo je u vrijeme Adventa prezentirati sve ono što su napravili. Želim im još jednom čestitati ispred Grada Sinja jer zaista su ponos našega grada i platforma za bolju budućnost’, kazala je gradonačelnica Kristina Križanac.

ferata@ferata.hr
0997370409