svabo

UPSUS organizira arhitektonsku radionicu

Autor/ica
Objavljeno: 11 travnja, 2014
stipe_marasovic

Izvor: UPSOS

Udruga za promicanje suvremene umjetnosti Sinj (UPSUS) u okviru svog programa rada pokreće arhitektonsku radionicu. Radionica će početi s radom u subotu, 12. travnja u 15 sati na terasi galerije Sikirica.

Voditelj radionice je mag. ing. arh. Stipe Marasović koji je program prilagodio uzrastu djece od 5. do 8. razreda osnovne škole. Marasović je završio arhitektonski fakultet u Splitu, bavi se dizajnom, posebno izradom dizajniranog unikatnog namještaja od drva. Izlagao je svoje radove na sajmovima dizajna i namještaja te dobio nekoliko nagrada i priznanja.

Ono što će posebno radovati najmlađe je njegova majstorska izrada papirnatih zmajeva, nekada omiljene dječje igračke.

‘Postavljajući pred djecu odnos veličine njih samih prema prostoru u kojem obitavaju, cilj mi je upoznati ih sa različitim mjerama i veličinama prostora. Kroz izradu raznih objekata od kartona i papira čije su dimenzije zamišljene u odnosu na njihovu visinu, osjećati će prostor na drugačiji način. Sama radionica odvijat će se u tri faze. Izrada volumena, akcije u osnovnoj školi (napuniti učionicu do maximalnog kapaciteta stojećki i okružiti školu držeći se za ruke), ze na kraju, izgradnja modela labirinta/urbaniziranog prostora od raznih materijala. Prvu radionicu ćemo održati na terasi Galerije jer ćemo pripremati karton za objekt koji ćemo izrađivati’, pojasnio je svoj program Stipe Marasović.

Svi zainteresirani mogu kontaktirati voditelja radionice na mobitel 095 511 32 56.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh