extrametal

Uredimo Sinj za Alku i Veliku Gospu

Autor/ica
Objavljeno: 4 kolovoza, 2020
feralke

Udruga Sinjski ferali i ove će godine uoči alkarskih svečanosti i blagdana Velike Gospe u parku na Šetalištu Alojzija Stepinca postaviti eksponat, koji će simbolizirati slavnu sinjsku povijest i tradiciju.

O čemu se točno radi ‘Feralice’ Anita Bota, predsjednica Udruge i Martina Barbić, članica, nisu nam htjele otkriti, već su pozvale sve sugrađane da od četvrtka, 6. kolovoza u poslijepodnevnim satima prošetaju do parka i pogledaju zanimljivu instalaciju, koja će na tom mjestu biti do kraja kolovoza.

Gostujući u programu Hit Radija Bota i Barbić su pozvale sve sugrađane, pogotovo one koji stanuju u centru grada i ulicama kojima se kreće alkarska povorka, da i ove godine za Alku i Veliku Gospu svoje balkone, prozore i okućnice te izloge poslovnih prostora okite cvijećem, zastavama, tkanim tapetama, zobnicama i drugim tradicijskim predmetima. Ističu kako će na taj način i ove godine, unatoč epidemiji koronavirusa, Sinjani posjetiteljima zaželjeti dobrodošlicu u grad Alke i Velike Gospe te diljem Hrvatske i svijeta poslati lijepu sliku iz Sinja.

‘Nastavljamo s akcijom uređenja grada, s kojom smo krenuli 2017. godine pozivom preko društvene mreže. Akcija je već prve godine imala odličan odaziv. nakon toga krenuli smo u malo veće projekte, izađujući instalacije koje smo postavljali na javne površine, kao što ćemo napraviti i ove godine. Uređenje grada za dane Alke i Velike Gospe postala je naša tradicija i nadam se da će se nastaviti i u budućnosti. Izlažući te naše tradicijske predmete našim gostima, ali i našoj djeci, prenosimo priču o našoj bogatoj povijesti’, kazala je Anita Bota.

Kako je to bilo proteklih godina pogledajte u fotogaleriji:

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh