Uručene diplome za zvanje gerontodomaćica/gerontodomaćin

Autor/ica
Objavljeno: 26 lipnja, 2020
dabar

Ovih dana na braniteljskom poligonu Patriot u Dabru, Općina Hrvace, svečano je uručeno pet diploma za zvanje gerontodomaćica i jedan gerontodomaćin.

Program je sufanciran sredstvima EU fondova, naziv programa je ‘Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi’, na svečanosti je bio nazočan i zamjenik župana Luka Brčić. Dožupan je zahvalio i čestitao voditeljima Projekta kao i dobitnicima diplome te ih svečano uručio. Pored zamjenika župana na dodjeli diploma prisustvovali su domaćini, predstavnici provoditelja programa te načelnik Općine Hrvace Dinko Bošnjak.

dabar

Da se podsjetimo, projekt je provela Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a splitsko-dalmatinske županije Projekt je odobrilo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, dok su posredničko tijelo razine 1 Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, posredničko tijelo razine 2 . je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Cilj projekta je pridonijeti umrežavanju izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata kroz povećanje njihove socijalne uključenosti i unaprjeđenje kvalitete življenja. Specifični cilj projekta je podići kvalitetu života hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata koje su u riziku od socijalne isključenosti njihovim većim uključivanjem u lokalnu zajednicu širenjem i unaprjeđenjem kvalitete usluga psihosocijalne pomoći, usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti te usluga zdravstvene skrbi na području Cetinske krajine.

Dabar

Projekt se provodi na području Cetinske krajine (gradovi Sinj, Trilj i Vrlika, općine Dicmo, Hrvace i Otok) koje je ratom devastirano i demografski poharano, tako da na ovim područjima živi 30% stanovništva manje nego 1991.g. U postojbama HV-a i MUP-a bilo je nešto manje od 8.000 branitelja (preko 600 je HRVI-a), 96 je dalo život za Domovinu a, preko 1.200 branitelja nema nikakva primanja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh