svabo

Uručene nagrade povodom Dana Županije

Autor/ica
Objavljeno: 15 travnja, 2014
fra_gabrijel

Foto: Dalmacija News

Svečanom sjednicom Županijske skupštine jučer je u Splitu obilježen Dan Splitsko-dalmatinske županije. Tom prigodom dodijeljene su i Nagrade Županije. 

Govoreći o radu u proteklih deset mjeseci Župan Zlatko Ževrnja istaknuo je kako je posebno ponosan na donošenje Prostornog plana, koji sadrži stotine razvojnih projekata. Naglasio je kako je Splitsko-dalmatinska Županija otvorena svim poduzetničkim idejama i investitorima, koji će ubuduće lakše dolaziti do građevinskih dozvola. No, dodao je i kako je za realizaciju projekata potrebna i kvalitetna ekonomska politika Vlade, jer bez bitnog zaokreta u ekonomskoj politici nastojanja Županije neće uroditi željenim plodom.

Govoreći o potencijalima Županije, posebno o turizmu, Predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar kazao je kako oni nisu dovoljno iskorišteni. Posebno je istaknuo kako treba više raditi na privlačenju sredstava iz EU fondova, te rješavanju problema gospodarenja otpadom.

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine pojedincima i skupinama dodijeljene su Nagrade Županije. Jednu od tri ovogodišnje nagrade za životno djelo dobio je fra Hrvatin Gabrijel Jurišić, koji se na Skupštini zahvalio u ime svih nagrađenih.

‘Svi mi ljudi, svaki čovjek, crni i bijeli, veliki i mali, oni koji žive ili ne žive u kulturnoj sredini, dobije neke Božje darove koje treba prihvatiti i razvijati kao malu biljčicu, koja će kasnije rasti da bude velika, da dobije grane, lišće, cvijeće i dođu plodovi. Ovim nagradama Županija je htjela naglasiti da nekim ljudima treba dati priznanje jer su nešto učinili’, kazao je fra Hrvatin Gabrijel Jurišić.

Jednu od ovogodišnjih kolektivnih nagrada dobila je Udruga hrvatskih branitelja ‘Veterani 126. brigade Sinj’ za skrb o braniteljima i očuvanju spomena na Domovinski rat. Nagradu je u ime Udruge primio njen predsjednik Boško Vladović.

‘Mi smo Nagradu zaslužili našim radom i to ne znači da nećemo istim tempom nastaviti i dalje’, kazao je Vladović.

vladovic
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh