semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Uskoro počinje gradnja vrtića u Turjacima

Autor/ica
Objavljeno: 22 listopada, 2015

turjaci_vrtic01

Uskoro će početi dugonajavljivana izgradnja dječjeg vrtića u Turjacima.

Nakon provedene javne nabave za odabir izvođača radova na izgradnji dječjeg vrtića u Turjacima, Grad Sinj sklopio je ugovor s najpovoljnijim izvođačem, tvrtkom Cestar iz Splita. Za nadzornog inženjera imenovan je Božo Bulović, dipl. ing. građevine iz Sinja.

Već su poduzete i pripremne radnje za organizaciju gradilišta, te osiguranje gradilišnih priključaka na struju i vodu. Prema najavama iz Grada Sinja, radovi na izgradnji zgrade vrtića počet će početkom idućega mjeseca.

‘Službeni početak radova na izgradnji vrtića u Turjacima je 3. studenoga ove godine. Površina vrtića bit će oko 950 metara kvadratnih, uključujući i dvorište i samu građevinu koja će biti površine oko 350 metara kvadratnih. Investicija je vrijedna oko 2,5 milijuna kuna. Grad Sinj je u ovogodišnjem proračunu osigurao oko 600 tisuća kuna za izgradnju vrtića u Turjacima, a u idućoj godini osigurat ćemo ostatak iznosa’, kazao je zamjenik gradonačelnika Sinja Zlatko Ugrin.

turjaci_vrtic02

Zlatko Ugrin izrazio je nadu da će u opremanju vrtića, koji će moći skrbiti o 40-ak djece, sudjelovati i Županija splitsko-dalmatinska.

‘Usmeno sam od dožupana Splitsko-dalmatinske županije Luke Brčića dobio obećanje da će Županija dijelom sudjelovati u sufinanciranju opremanja vrtića u Turjacima’, kazao je Ugrin.

turjaci_vrtic03

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh