TOMMY mel

Uspjeh učenika OŠ Ivana Lovrića

Autor/ica
Objavljeno: 24 travnja, 2024
IMG WA

Festival izvrsnosti za 2024. godinu otvoren je u ponedjeljak 22. travnja u Osnovnoj školi kraljice Jelene u Solinu. Učenici koji sudjeluju u izvannastavnim programima Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije sa svojim su mentorima imali priliku predstaviti projekte koje su proveli u nastavnoj godini 2023./2024.

Na prvome danu Festivala predstavljeni su projekti 55 osnovnih škola unutar programa Čuvari baštine, Dalmatinski suvenir i RoboStart. Članovi ‘INA Leteći medvjedići’ Osnovne škole Ivana Lovrića u Sinju – Anica Domazet Lošo, Marija Jelinčić, Eva Ćurković i Josip Poljak predstavili su svoj cjelogodišnji projekt Putevima naših branitelja.

Cilj je projekta planinareći PP Dinarom zainteresirati djecu za upoznavanje prirodne baštine Republike Hrvatske, upoznavanje zaštićenih i endemskih biljaka i životinja te podizanje svijesti o važnosti očuvanja prirode. Budući da je planina Dinara ishodište vojno-redarstvenih akcija Domovinskoga rata, cilj je ovoga projekta i promicanje istine o Domovinskom ratu, razvijanje domoljublja i buđenje duha ponosa i poštovanja.

Prvo mjesto unutar programa Čuvari baštine – Priče moga kraja osvojio je projekt Putevima naših branitelja Osnovne škole Ivana Lovrića u Sinju pod mentorstvom Rozane Ivković-Ćurić, Karle Radović, Jure Poljaka i Ivana Perkovića.

Na drugome danu Festivala koji se održao 23. travnja predstavljeni su projekti 20 osnovnih i srednjih škola unutar programa Čuvari baštine, Rast, Mother Earth, RoboStart, a prvo je mjesto osvojila Obrtna tehnička škola Split s projektom Hajduk živi vječno!

U odabiru najboljega projekta biralo se između Osnovne škole Ivana Lovrića u Sinju i Obrtne tehničke škole Split, a prvu je nagradu osvojio projekt Putevima naših branitelja u realizaciji ‘INA Leteći medvjedići’.

Ovim putem se Leteći medvjedići zahvaljuju braniteljskoj zadruzi Orlova stina – Renatu Nikoliću-Malori i njegovim suradnicima, braniteljima: Luki Proliću, članu PD Sv. Jakov-Bitelić, Mladenu Katiću, članu PD Kamešnica i Pili Ćuriću članu PD Orlova stina – Tomislavgrad koji su im pomogli u realizaciji projekta. Branitelji HVALA VAM!

ferata@ferata.hr
0997370409