BANNER FERATA

Uspješno održan 5. Sinjski sajam sela

Autor/ica
Objavljeno: 4 kolovoza, 2014
sajam sela-8

Izvor: TZ Grada Sinja   Foto: Ivan Žižić

U organizaciji Turističke zajednice grada Sinja protekli vikend na Trgu dr. Frane Tuđmana održan je 5. Sinjski sajam sela. Okupilo se 30-ak izlagača iz Kaštela, Marine, Splita, Zagorja i Cetinske krajine koji su ponudili najrazličitije proizvode, od ukrasa do gurmanskih delicija. 

Drugu večer održana je promocija Tradicijskog lončarstva ručnoga kola u Potravlju gdje su posjetitelji sajma imali priliku vidjeti kako g. Ivan Knezović izrađuje glineno posuđe. Također je premijerno prikazan i promotivni film Ante Gugića o tradicijskom lončarstvu ručnoga kola u Potravlju. Ovaj tradicijski zanat je Ministarstvo kulture nominiralo za UNESCO-vu zaštitu, a u studenome ove godine ćemo znati rezultate. Najmlađi posjetitelji nestrpljivo su čekali u redu za fotografiranje s magaracem Šimom u vlasništvu g. Tomislava Abrama Vuletića koji je sva tri dana plijenio pažnju posjetitelja.

Posljednjeg dana sajma, uručene su nagrade, nagradu za najbolji štand dobila je Kućna radinost Božidara Kopuna, kovača iz Zagorja. Na sajmu su svečano uručene i nagrade iz projekta ” Volim Hrvatsku, volim Sinj” za najljepše uređenu okućnicu, balkon i okoliš gospodarskog objekta.

Posjetitelje su zabavljali Udruga za očuvanje kulturne baštine cetinskog kraja, klapa Sveti Luka, grupa Darkvud, sinjske mažoretkinje i mandolinski sastav Osinium.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh