MIRO_BULJ IVAN_ŠIPIĆ HDZ NLM IZBORI 2024

Uspješno održana 12. edukativna akcija ‘Turist u svom gradu’ – Sinj 2024.

Autor/ica
Objavljeno: 27 veljače, 2024
TURIST U SVOM GRADU

Izvor: TZ grada Sinja; Foto: Deila Doljanin

U organizaciji Turističke zajednice grada Sinja povodom obilježavanja Međunarodnog dana turističkih vodiča u subotu 24. veljače održana je dvanaesta edukativna akcija ‘Turist u svom gradu’, pod stručnim vodstvom članova Udruge turističkih vodiča grada Sinja Osinium.

Sinjani, ali i brojni gosti iz Splita, Trogira, Kaštela, Dugog Rata, s otoka Brača, Podstrane, Solina, imali su prigodu bolje upoznati gradske znamenitosti kao i neprocjenjivo kulturno blago u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske i Muzeju Sinjske alke, izvijestila je direktorica TZ grada Sinja Monika Vrgoč:

‘Prvotno je bio planiran obilazak tvrđave Grad s četrnaest postaja Križnog puta, ali zbog loših vremenskih uvjeta prilagodili smo turističko vođenje, pa su pored Zbirki franjevačkog samostana brojni posjetitelji obišli Muzej Sinjske alke.’

Cilj ove besplatne edukativne akcije je popularizacija povijesne i kulturne baštine kao jednog od glavnih čimbenika za razvoj turizma u našem gradu, ali i podizanje svijesti o njenom značaju u cjelokupnom društvu. Bitno je istaknuti važnu ulogu naših turističkih vodiča u interpretaciji kulturne i povijesne baštine, tradicijskih običaja i specifičnosti našeg kraja, napomenula je direktorica Vrgoč:

‘Tako su mnogobrojni sudionici ove akcije uživali u razgledavanju gradskih znamenitosti i saznali nešto više o znamenitim Sinjanima i njihovom doprinosu u razvoju Grada, crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, viteškoj igri Alki, tvrđavi Kamičak, palači Tripalo, brojnim spomenicima, a sve uz stručno vodstvo turističkog vodiča Ivana Vulete, koji ih je proveo i kroz impresivne postave Muzeja Sinjske alke i Zbirki franjevačkog samostana uz voditelja Zbirki fra Mirka Marića. Za sve sudionike ove edukativne akcije organiziran je mali kviz znanja, uz prigodne nagrade. Za okuse sinjskih delicija pobrinuo se Edo Crljen. Turistička zajednica grada Sinja zahvaljuje svim sudionicima ove edukativne akcije kao i svima koji su pomogli u njenoj realizaciji!’

ferata@ferata.hr
0997370409