Ususret Danu Općine Hrvace

Autor/ica
Objavljeno: 20 rujna, 2018
dinko_bosnjak

Povodom proslave Dana Općine Hrvace i blagdana Gospe Žalosne, zaštitnice mjesta, u programu Hit radija danas je gostovao načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak.

Govoreći o aktivnostima Općine u proteklih godinu dana. Bošnjak je kazao kako su pokrenuli ili u cijelosti realizirali brojne projekte. Pritom je istaknuo sanaciju ambulante, zapošljavanje nezaposlenih žena iznad 50 godina starosti kroz program ‘Zaželi’, asfaltiranje nerazvrstanih cesta te je dodao:

‘Imamo dva projekta iz Europske unije. Trenutno se raspisiva natječaj za društveni dom, vrijednost projekta je 2,6 milijuna kuna, a imamo i rekonstrukciju vrtića vrijednu 4,6 milijuna kuna. To su sredstva koja se u cijelosti financiraju iz EU-a’, kazao je Bošnjak.

U protekloj godini iz Općina je između ostalog značajna sredstva usmjerila u socijalna davanja te potpore učenicima i studentima, a tako će, kaže Bošnjak, nastaviti i u buduće. Govoreći o projektima na kojima će raditi i narednom periodu, Bošnjak je istaknuo:

‘Imamo još završiti dvije mrtvačnice na našem području, u Zasioku su roh bau gotovi radovi, a ovih dana će krenuti radovi na mrtvačnici u naselju Potravlje. Kroz iduću godinu ta dva projekta ćemo u cijelosti privesti kraju. U idućoj godini ide i ovaj dio gospodarske zone, gdje ćemo uložiti oko 3,5 milijuna kuna, a tu ćemo sigurno imati potporu Hrvatskih voda i Županije, već smo obavili razgovore. Bitan segment je i kanalizacija, nadam se da ćemo kroz iduću godinu riješiti građevinsku dozvolu za naselje Hrvace da bi krenili s pročistačem, tako da riješili taj projekt’, kazao je između ostalog Bošnjak.

Za proslavu Dana Općine Hrvace priprema se zanimljiv program. Sutra, 21. rujna u 12 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća Hrvaca. U školskoj sportskoj dvorani u 19,30 sati održat će se susret klapa, u organizaciji Klape Hrvace. U subotu, 22. rujna nakon svete mise u 19 sati u školskoj sportskoj dvorani uslijedit će kulturno-umjetnički program na kojem će nastupiti HKUD ‘Peruća’ Hrvace i njihovi gosti.

Pored kulturnog održat će se i vjerski program. Od danas do subote, 22. rujna održavat će se trodnevnica Gospi Žalosnoj, s početkom u 17 sati. Vanjska proslava blagdana upriličit će se u nedjelju, 23. rujna. Od 8 sati služit će se tiha sveta misa, a u 10 sati će početi procesija i svečana sveta misa koju će predvoditi mons. Mile Bogović, ličko-senjski biskup u miru.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh