ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Usvojena nova strategija razvoja PKD ‘Gaj Laberije’

Autor/ica
Objavljeno: 16 ožujka, 2021
gaj laberije

Udruga Promotor kulturnih događaja ‘Gaj Laberije’ izradila je novi strateški plan za razdoblje od 2021. do 2025. godine.

Predsjednik Udruge Dejan Poljak ističe da je PKD ‘Gaj laberije’ sa strateškim planiranjem počela je 2015. godine, kada je napravljen prvi strateški plan pod nazivom ‘Strategiju razvoja turizma temeljem arheološkog spomenika za razdoblje 2015. – 2020. g.’.

U novoj strategiji se ističu tri glavna projekta koja će biti smjer razvoja kulturnog turizma: Dan antike ‘Utakmica Delmata i Rimljana’, Povijesna postrojba ‘Osinium’ kohorta Delmata i ‘Resocijalizacija hrvatskih branitelja kroz kulturu’.

Novi planirani projekti Udruge su modna revija ‘Antiqu Fasfion Show’, oživljavanje Vrličke kale u kulturno – turističke svrhe,  projekt socijalnog karaktera ‘Čuvari spomenika’ – Gaj Laberije, projekt za školski uzrast ‘Nađi škrinju’ i elektronski kviz na društvenim mrežama ‘Gaj Laberije’.

Poljak ističe da će Udruga i dalje kroz svoje projekte promicati priču o dječaku s loptom i ukazivati na povijesnu činjenicu da je nogomet nastao u Cetinskoj krajini, sa sloganom ‘Hrvatska kolijevka nogometa’. U novom strateškom razdoblju Udruga će jačati svoje kapacitete, raditi na još većoj i boljoj profesionalizaciji, bit će društveno korisna za zajednicu, umrežavat će se sa svim udrugama kako bi što profesionalnije izvodila projekte u koje će uključivati više sudionika, s naglaskom je na privatni sektoru. Poljak dodaje kako će sve kulturno-povijesne projekte Udruga provoditi uz poseban naglasak na odgovorno društveno poslovanje.

‘Cilj strateškog planiranja udruge je određivanje jasnih smjernica razvoja udruge,  jasno planiranje puta ka održivosti organizacije i postizanju konsolidacije i financijske stabilnosti u programima koje kontinuirano provodimo te promicati vrijednosti kulturno-povijesne baštine grada Sinja. Predanim radom članova te prepoznatim djelovanjem na lokalnom, regionalnom i nacionalnome planu, gdje izdvajamo najavu ‘Utakmice Delmata i Rimljana’ na stranicama Hrvatske turističke zajednice, Udruga je postala važnim dionikom promicanja kulturno-povijesne baštine i pozitivan primjer temelja za razvoj kulturno-povijesnog turizma’, rekao je predsjednik udruge Dejan Poljak.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh