‘Utakmica Delmata i Rimljana’ najavljena na stranicama Hrvatske turističke zajednice

Autor/ica
Objavljeno: 23 siječnja, 2021
dan anitke

Hrvatska Turistička zajednica na svojim web stranicama croatia.hr antičku manifestaciju ‘Utakmica Delmata i Rimljana’ uvrstila je u važno događanje za Republiku Hrvatsku.

Dan antike ‘Utakmica Delmata i Rimljana’ se statutarno održava svake godine zadnju nedjelju u mjesecu srpnju. Ove godine odigrat će se 16. susret i to 25.07.2021. godine na Trgu dr. Franje Tuđmana u 21 sat.

Dean Poljak, predsjednik Udruge PKD ‘Gaj Laberije’, koja i organizira ovaj spektakl, rekao je kako višegodišnji rad u promociji Hrvatske kao kolijevke nogometa dobio jednu novu dimenziju ozbiljnog turističkog događaja. Spomenik Gaja Laberija postao je nezaobilazna turistička ponuda grada Sinja.

Udruga planira provesti program ‘Čuvari’ u srpnju i kolovozu kod stele Gaja Laberija u ulici Vrlička 10. gdje će biti vojnici koji će u frekventnim satima stajati kod same stele. S tim programom cilj je ubrzati procese turističkog razvoja i ekspanzije kao kolijevke nogometa za što imamo uporište Međunarodne nogometne federacije FIFA-e u biltenu iz 1969. godine ‘Arheologija’ i nogomet u kojem se pisalo o steli Gaja Laberija i što ona predstavlja.

Udruga u ovoj godini ide s još jednim velikim projektom, a to je povijesna postrojba Delmata. Projektni planovi teku prema predviđenom planu prvo postrojavanje očekuje se u svibnju 2021. godine.

Najavu možete pogledati na linku https://croatia.hr/hr-HR/Aktivnosti-i-atrakcije/Dogadanja/NewEvents/utakmica-delmata-i-rimljana-0

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh