extrametal

UTIS-ov projekt ‘Osobni asistent – FAZA 2’

Autor/ica
Objavljeno: 3 kolovoza, 2020
UTIS za feratu

Osobni asistent – FAZA 2

Putem otvorenog javnog poziva ‘Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza 2′ (UP.02.2.2.09), Udruzi tjelesnih invalida Sinj odobren je projekt pod nazivom’“Osobni asistent – FAZA 2’.

Riječ je o trogodišnjem programu udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2019. do 2021. godine. Projektom se utječe na jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. Projekt će omogućiti zapošljavanje osobnih asistenata u periodu od 24 mjeseca – jedan asistent po korisniku, koji će svojim radom donijeti pozitivne pomake kućanstvima, krajnjim korisnicima i ujedno lokalnoj zajednici.

Ciljna skupina projekta su odrasle osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima, a žive na području Grada Sinja i okolice. Ukupno trajanje projekta je 29 mjeseci.

21 KORISNIK – 21 OSOBNI ASISTENT

Kodni broj: UP.02.2.2.09.0035

Razdoblje provedbe: 30.11.2018.-30.04.2021.

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU: 2.481.768,00 HRK, a Europski socijalni fond u cijelosti financira projekt.

Provedbeno tijelo razine 1: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Provedbeno tijelo razine 2: Hrvatski zavod za zapošljavanje

Kontakt osobe za više informacija:

Vojislav Barać: 095 900 3977

Dragica Bešljić: 095 393 8088

Tadija Delija: 095 940 3497

24 MJESECA PRUŽANJA USLUGE

Dodjela ugovora u okviru Poziva za provedbu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj (za razdoblje od 2019. do 2021. godine) i Poziva ‘Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza 2’ održana je u hotelu The Westin u Zagrebu, u okviru svečanog obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

U prosincu 2018. godine odrađene su dvije jednodnevne edukacije za osobne asistente i njihove korisnike s kojima su ranije potpisani potpisani Ugovori o radu. Edukaciju je proveo predsjednik Vojislav Barać u prostoru UTIS-a gdje su bili prisutni osobni asistenti zaposleni putem projekta, njihovi korisnici odnosno skrbnici te voditelj projekta i koordinator osobnih asistenata. Jednodnevne edukacije su održane u obliku prezentacije te odgovaranja na pitanja osobnih asistenata i njihovih korisnika u svrhu kvalitetnijeg pružanja usluga osobne asistencije. Svrha edukacije je unaprjeđenje kvalitete usluge osobne asistencije, poput unaprjeđenja znanja i vještina za rad s osobama sa specifičnom vrstom invaliditeta, uvod u osobnu asistenciju, aktivna podrška za osobe s invaliditetom, komunikacijske vještine, rješavanje sukoba, problemi i izazovi s kojima se susreću osobe s invaliditetom i slično.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Udruge tjelesnih invalida Sinj – UTIS.

utis lenta

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Udruge tjelesnih invalida Sinj – UTIS.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh