HEP kultura Alkar

Uvjerljiva pobjeda rukometašica Sinja, briljirala Andrea Vugdelija

Autor/ica
Objavljeno: 15 veljače, 2020
RK Sinj

Na krilima briljantne izvedbe vratarke Andree Vugdelije rukometašice Sinja u potpunosti su nadigrale Dalmatinku te u konačnici slavile uvjerljivu pobjedu kojom su se učvrstile u sredini poretka…

Sinj – Dalmatinka 27:17 (14:12)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 300
Suci: Josip Kuhar (Samobor) i Damir Prelčec (Zagreb)

Sinj: Bilandžić (1), Ljubičić (5), Bešljić, Hrgović-Tomić (4), Masnić (6), Zorica, Mažurin (4), Plazibat, Čović (1), Vugdelija (18 obrana – 1 zgoditak), Majić (1), Mravak, Filipović-Grčić, Boban, Lovrić (3), Paštar (1).

Dalmatinka: Družijanić, Galov, Jarak (1), Sušak (1), Zelić (5), Barbir (2), Žderić, Šendo, Oršulić (2), Žderić (3), Čupić, Klarić (2), Krilić (1), Jelčić.

Sam početak obilježila je poprilična nervoza u domaćim redovima, čisti ziceri bačeni su u vjetar, obrana je bila neobično propusna pa je nakon svega pet minuta Dalmatinka imala vodstvo od 4-0.

Bio je to znak za klupu Sinja da pozove minutu odmora, nakon koje su se stvari polako počele mijenjati u sinjsku korist. U 15. minuti Sinj je došao do egala, a već minutu poslije i do prvog vodstva koje više do poluvremena nije ispuštao (14:12).

Početkom nastavka Sinj je prelomio susret i to na kakav način. Serijom 8-0 u prvih deset minuta u kojima je briljirala vratarka Andrea Vugdelija koja je do kraja utakmice prikupila ukupno 18 obrana, od čega čak 13 u drugih 30 minuta, a uz sve to je postigla i jedan zgoditak, čime je na najljepši mogući način zaokružila veličanstvenu večer, vjerojatno i najbolju u karijeri.

Sinj je potom rutinirano posao priveo kraju, bilo je tu podosta minuta za mlade snage koje su pokazala da se na njih itekako može računati, što svakako veseli.

U svakom slučaju vrijedi istaknuti i učinak Silvije Masnić koja je predvodila strijelce sa šest golova, jedan više od Marije Ljubičić i dva od Hrgović-Tomić te Matee Mažurin. U redovima Dalmatinke prvo ime bila je Anđela Zelić s pet golova.

Tablica:

Tabl rž
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh