REMAX

Uvode se nove epidemiološke mjere

Autor/ica
Objavljeno: 20 studenoga, 2020
koronavirus

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je izvijestio o novim epidemiološkim mjerama za RH.
Nove mjere stupaju na snagu u subotu u ponoć, a načelnik Stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je kako će na snazi biti do 15. prosinca.

Na području cijele Hrvatske ograničit će se javna događanja na 25 osoba umjesto 50, svadbe na 15 umjesto 30. Na pogrebima će najviše moći bit 25 osoba, a ne 30 kako je bilo ranije. Sućut se više neće smjeti izražavati bliskim kontaktom. Privatna okupljanja ograničena su na 10 osoba.

Obustavit će se rad ugostiteljskih objekata, noćnih klubova i casina. Drugi ugostiteljski objekti radit će do 22 sata, a ne kako je bilo do sada do 24 sata. Noćni klubovi te casina i automat-klubovi potpuno će se zatvoriti. Kafići smiju raditi do 22 sata, a  od 22 do 6 sati ujutro na snazi je zabrana točenja alkohola.

Ugostiteljski objekti moraju napisati, kao i sve trgovine, koliko najviše ljudi može biti unutar prostora.
Uvodi se zabrana prodaja alkoholnih pića od 22 do 6 sati.

Za umjetničke izvedbe, kina, sjednice, uvedena su dodatna ograničenja, a za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4 metra.
Više informacija o provođenju novih mjera donijet ćemo sutra kada će i Stožer civilne zaštite Grada Sinja dostaviti nove upute.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh