miro bulj
hdz banner
sdp

Uz rub Cetine pronađene eksplozivne naprave

Autor/ica
Objavljeno: 3 travnja, 2021
bomba

Foto: Ilustracija

Nakon što smo jutros od mještana Brnaza doznali kako su djelatnici policije jučer na Meljači uništili nekoliko eksplozivnih sredstva, u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj pokušali smo doznati o čemu je riječ.

Iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću izvijestili su nas kako je jučer oko 13.30 sati Policijska postaja Sinj zaprimila dojavu da su u mjestu Otok uz rub rijeke Cetine uočene  tri naprave nalik na bombe.

‘Policijski službenici su odmah po dojavi izišli na mjesto događaja koje su osigurali do dolaska policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu koji je izuzeo pronađene eksplozivne naprave i potom ih u kontroliranim uvjetima uništio u mjestu Brnaze.

Koristimo priliku da upozorimo građane na oprez u situacijama pronalaska eksplozivnih naprava kada je potrebno žurno pozvati policiju kao što je slučaj kod ovog pronalaska. Također, podsjećamo kako akcija “Manje oružja, manje tragedija” kontinuirano traje te građani  mogu prijaviti i dragovoljno predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava koje posjeduju kao i ilegalno oružje. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak sukladno Zakonu o oružju. Kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, potrebno je kontaktirati policiju na broj 192 i na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Također upozoravamo legalne posjednike oružja, da isto čuvaju na zakonom propisani način, kako bi se spriječile neželjene posljedice po građane i imovinu’, stoji u odgovoru PU splitsko-dalmatinske.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh