semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

VAD se dodatno angažirao na zaštiti od zaraze COVID-om 19

Autor/ica
Objavljeno: 10 srpnja, 2020
hipodrom

Pored uobičajenih organizacijskih priprema za nadolazeće 305. alkarske svečanosti, u Viteškom alkarskom društvu dodatno su se angažirali na zaštitu od zaraze COVID-a 19.

Alkarski vojvoda Boško Ramljak istaknuo je kako se pomno prate naputci nacionalnog Stožera Civilne zaštite po pitanju pojave koronavirusa i sukladno tome će se odrađivati aktivnosti u Alkarskom društvu, posebno na hipodromu.

‘Odlučili smo malo više pozornosti posvetiti javnom okupljanju na samom hipodromu, samim pripremama, da podignemo razinu po pitanju dezinfekcije. Alkari u svojim pripremama nisu u kontaktu, nisu u blizini jedan drugoga, ali mjere opreza su itekako potrebne. Treba se na sve malo više pripaziti, jer ukoliko se nekome od sudionika povorke, alkara, momaka dokaže prisutnost koronavirusa može se ugroziti održavanje alkarskih svečanosti’, kazao je vojvoda Ramljak, upućujući još jednom apel svim alkarima, alkarskim momcima i svima uključenima u organizaciju alkarskih svečanosti na pojačan oprez i pridržavanje svih epidemioloških mjera vezanih za COVID 19.

Što se tiče samog hipodroma, poduzete su određne konkretne mjere, istaknuo je Ramljak.

‘Zalijepili smo obavijesti o postupanju svih onih koji ulaze u prostor hipodroma. Obavezne su mjere distance i na to svi moramo pripaziti. Mjeri se temperatura, tu je dezifenkcija ruku na ulazu i u prostorije. Stalno ćemo pratiti stanje što se događa i sukladno tome ćemo se prilagoditi situaciji. Ja se nadam da će biti sve u redu i da ćemo i ove alkarske svečanosti održati u duhu naše tradicije’, kazao je Ramljak.

U VAD-u će se pomno pratiti cijela situacija oko priprema za ovu alku, razgovarat ćemo s nacionalnim i lokalnim stožerima civilne zaštite te sukladno tome donijeti odluku o načinu održavanju ovogodišnjih alkarskih svečanosti. Nadam se da će biti sve u redu i da ćemo uz pomoć naše Čudotvorne Gospe Sinjske uspjeti organizirati sve.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh