BANNER FERATA

Večeras projekcija dokumentarnog filma ‘Razred’

Autor/ica
Objavljeno: 24 studenoga, 2016
kinedok

Izvor: Sinjska umjetnička komuna

Večeras, 24. studenog s početkom u 19 sati, u caffe baru bROCKva održat će se projekcija dokumentarnog filma ´Razred´ hrvatske redateljice Vesne Ćudić.

U sklopu projekta KineDok*, alternativne distribucijske platforme koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova, udruga Sinjska umjetnička komuna organizira projekcije dokumentarnih filmova na na različitim lokacijama u gradu Sinju.
Peta u nizu projekcija predstavit će poljski film ‘Razred’ (2015) u režiji Vesne Ćudić

Pune četiri godine, film prati tri djevojke koje se suočavaju s tipičnim srednjoškolskim izazovima. Svakog ljeta nekoliko hrabrih mladih Romkinja iz Baranje bori se za titulu Miss Roma., a poslije titule obično slijedi i prošnja. Mlade djevojke, bez izgledne perspektive za trajno zaposlenje, napuštaju školu, rode djecu i već godinama održavaju ovu teško promjenjivu proceduru na životu. A onda se pojavila nova generacija djevojaka koja je odlučila pokušati drugačije, završiti školu i postati prvim članicama svojih obitelji koje će imati srednjoškolsku diplomu.

* KineDok je međunarodni projekt u sklopu kojeg se svake godine na različitim lokacijana diljem zemlje prikazuju autorski i kreativni dokumentarni filmovi zemalja partnera s ciljem širenja publike i međunarodne suradnje zemalja Centrale i Srednje Europe. Filmovi se prikazuju na lokacijama koja nisu kina, poput knjižnica, pučkih učilišta, trgova ili prostora na otvorenom. Zemlje članice projekta su Češka (nositeljica projekta), Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Hrvatska te od ove godine Poljska i Norveška.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh